Пале: Породици Кнежић изгорјела кућа

18.02.2021. 20:18
0
ИЗВОР: Kатера/БН

Петочланој породици Кнежић из Мокрог код Пала, прије неколико дана изгорјела је кућа. У пожару су изгубили све, од крова над главом до личних ствари. Новац за нову кућу немају па моле људе добре воље да им помогну у прикупљању новчаних средстава и грађевинског материјала како би изградили нови дом.

У ноћи између 14. и 15. фебруара, скромна и стара кућа, борца одбрамбено - отаџбинског рата, оца троје дјеце, Зорана Кнежића из Мокрог изгорјела је у пожару. Зоран и његова супруга су спавали у приземљу и нису примијетили пожар који је избио у поткровљу куће, највјероватније због лоших електро-инсталација или димњака. Пожар су примијетиле комшије, које су и спасиле породицу да не изгори.

Слика

Фото: Ј. Петровић

Породица Кнежић је неколико пута остала без крова над главом. Зоранова очевина у Купресу запаљена је током рата. Из Тарчина, послије потписивања Дејтона избјегли су у Братунац, а затим 2003. године замјенили су имовину из Тарчина за викендицу у Мокром. Ту су како кажу пронашли срећу, али нажалост веома кратко, јер поново немају ништа.

Ову породицу данас је посјетио и Општински одбор Црвеног крста Пале на челу са секретаром Јеленом Петровић, која је Зорану уручила помоћ у храни, обући, одјећи и постељини.

Слика

Фото: Ј. Петровић

Петровићева је рекла да ће ускоро бити објављен и број жиро рачуна, гдје ће сви људи добре воље моћи да уплате новац и помогну овој породици. 

 

Слика

Фото: Ј. Петровић

- У породици, која броји пет чланова нико не ради. До скора су Зоран и син радили на оближњој бренти, прије пар дана и они су добили отказ. Покажимо своју хуманост, помозимо овом вриједном човјеку, који је радећи на бренти зарадио да направи скромни дом - рекла је Петровићева.

Више информација о породици Кнежић можете добити на број 066 156 238, који користи Зоранова супруга Мара.

Број трансакционог рачуна код Адико банке је: 5520001947701863 на име Мара Кнежић

Видео: БН ТВ

 

Коментари 0
Повезане вијести
Гусларско вече у Мокром 10. маја Гусларско вече у Мокром 10. маја
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    6h 14m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    5h 9m
    2
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    22h 31m
    27
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    9h 31m
    0
  • Прије 25 година НАТО убио 60 путника „Ниш експреса“
    8h 32m
    1