Пале: Посебан подрачун за набавку медицинске опреме и помоћ социјално угроженим лицима

27.03.2020. 14:56
0
ИЗВОР: Срна

Општина Пале отвориће посебан подрачун за прикупљање средстава намијењених за набавку медицинске опреме и помоћи социјално угроженима и лицима која су дошла у тежак материјални положај усљед посљедица изазваних пандемијом вируса корона, потврдио је начелник ове општине и командант Штаба за ванредне ситуације Бошко Југовић.
Југовић је објаснио да ће овај подрачун представљати својеврстан фонд у који ће бити уплаћена одређена средства из општинског буџета, те све донације јавних предузећа и овдашњих привредника, али и грађана који буду имали могућност и жељу да личним прилозима подрже ову акцију.

- Позивам Удружење привредника са подручја општине Пале, све грађане који су у могућности, нашу дијаспору и све оне који то желе да одвоје дио сопствених средстава у хуманитарне сврхе и да заједнички подржимо ову акцију која има за циљ да помогне нашим суграђанима који су у стању социјалне потребе -  рекао је Југовић.

Он је нагласио да је жеља да се обезбиједе и средства за набавку недостајуће медицинске опреме која би олакшала посао цјелокупном кадру Дома здравља, чија управа и сви упосленици ових дана беспоштедно проводе све активности којима се штити јавно здравље на подручју општине Пале.

- Тренутно живимо у околностима када је потребно показати одговорност и учинити све како бисмо са што мање посљедица прошли кроз ову сложену ситуацију - поручио је Југовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Најчитаније
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    23h 4m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    19h 36m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    21h 29m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    20h 14m
    1
  • Нерадни дан у Српској
    8h 59m
    0