Пале: Прикупљене 44 дозе крви

12.08.2020. 15:53
0
ИЗВОР: СРНА

У акцији добровољног давања крви на Палама прикупљене су 44 дозе крви.

Акцију је организовало Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије, у сарадњи са Заводом за трансфузију Болнице "Србија" Источно Сарајево.

Шеф Службе трансфузије у Болници "Србија“ Јелена Стојановић Ликић рекла је новинарима да су се пријавила 64 добровољна даваоца крви, те да ће крв бити употребљена за лијечење пацијената у болници.

Она је нагласила да се у склопу Завода за трансфузијску медицину Републике Српске крв размјењује са свим службама у Српској.

- У болници увијек мора постојати одређена залиха крви, али стање пандемије је утицало на то да су залихе крви смањене - истакла је Лукићева и додала да добровољни даваоци радо учествују у акцији која се организује по општинама.

Миро Калем, испред Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије, рекао је да је добровољно давање крви нешто најхуманије што човјек може да уради, јер дајете дио себе да би некоме спасили живот.

- Срећни су људи који могу да дају крв - изјавио је Калем и додао да овом акцијом доказују да су друштвено корисно Удружење и да настоје да имају што више чланова.

Он је позвао све људе, а посебно младе, на чије здравље даровање крви утиче добро, да се укључе у овакве акције, имајући у виду стање у коме се налази заједница због пандемије вируса корона.

Вишеструки давалац крви Мирослав Савић рекао је да редовно даје крв и сматра то хуманим гестом којим добровољни даваоци спасавају животе или помажу у лијечењу особама којима је то потребно.

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 24m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 57m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 23m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 36m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 5m
    3