Пале: Промовисани књига и зборник у част академика Јована Делића

11.06.2021. 09:31
0
ИЗВОР: СРНА

На Филозофском факултету на Палама, у част академика Јована Делића, промовисан је зборник радова "Култура, књижевност и идентитет", као и његова књига "Милутин Бојић - пјесник модерне и вјесник авангарде".

Један од говорника на синоћњој промоцији, доцент на Филозофском факултету Владан Бартула, рекао је новинарима да је књига посвећена пјеснику Милутину Бојићу круна дугогодишњег бављења поезијом и поетиком професора Делића, док зборник радова представља његов вишедеценијски професорски и научни рад.

- Обје књиге су у издању Андрићевог института из Вишеграда. Публика је имала прилику да чује неке важне ствари из професорове биографије, али и о његовом књижевном и научном раду - навео је Бартула.

Академик Јован Делић рекао је да за њега представља изузетну част промоција књига коју су приредили његови некадашњи студенти који су стасали до професора.

- Велика је ствар на крају животног пута имати зборник радова који има 55 аутора и међународног је карактера. Ту су и радови дјеце коју сам ја подигао, а велико је задовољство видјети како су напредовали и да ме нису заборавили - истакао је Делић.

Он је навео да друга књига говори о Милутину Бојићу и изразио наду да ће до краја живота успјети да споји неки прстен 20. вијека и настави са пјесницима авангарде и пјесницима друге половине 20. вијека.

- Мање-више текстови су урађени. Надам се да ће ови људи овдје дати неку лијепу подршку или енергију мени и мојој часној старости да издржим у тој намјери - рекао је Делић.

Промоцији књига у част академика Јована Делића присуствовали су декан Филозофског факултета Драга Мастиловић, професори Катедре за србистику, као и велики број студената и професорових колега са осталих катедри Филозофског факултета.

Коментари 0
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    11h 23m
    0
  • Крађа у Палама
    9h 41m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    6h 8m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    8h 56m
    0
  • Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
    8h 49m
    0