Пале: Руксаци са школским прибором за основце

21.08.2020. 17:20
0
ИЗВОР: СРНА

Невладина организација "Ворлд вижн" (World Vision), на подручју општине Пале,  подијелила је основним школама "Пале", "Србија" и "Мокро" по 45 руксака са школским прибором, који су намијењени ученицима од трећег до деветог разреда.

Директор Основне школе "Пале" Александар Рајић рекао је да сарадња између школе и "Ворлд вижн-а" траје 20 година, а та организација даје своју подршку како у самом процесу наставе, тако и индивидуално.

- Данас је подијељено 45 руксака, који ће много значити дјеци. Планирамо 26. и 27. августа да подијелимо 93 уџбеника за ученике од трећег до деветог разреда, које је обезбиједило Министарство просвјете и културе Републике Српске и Министарство породице, омладине и спорта Српске - навео је Рајић.

Рајић је нагласио да је све спремно за почетак школске године која ће почети 1. септембра за 850 ученика, те да њихови хигијенски радници раде на дезинфекцији и припремању просторија, а све с циљем спречавања ширења вируса корона.

Настава ће бити организована у групе од 15 ученика, а часови ће да трају максимално 30 минута у неколико смјена. Такође ће и продужени боравак почети да ради, али под измијењеним режимом, као и сама настава - објаснио је Рајић и додао да су након неколико година уписали 119 првачића, који ће бити расподијељени у пет одјељења.

Елведин Еминовић из организације "Ворлд вижн" рекао је да су данас у Основној школи "Пале" подијелили 45 руксака са школским прибором, те да је то само једна у низу активности коју ова организација обавља на подручју Пала.

- По 45 руксака са прибором подијељени су у свим основним школама на подручју општине Пале. Овај пут смо се одлучили за помоћ за дјецу која су из угрожених породица, чији су родитељи остали без посла због вируса корона или који се налазе у лошем имовинском стању - истакао је Еминовић.

Еминовић је нагласио да је циљ што боље припремити дјецу за школу, као и родитељима умањити трошкове. 

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 24m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    6h 22m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    14h 48m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    13h 3m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    14h 42m
    0