Пале: Сутра подјела заштитних маски старијим лицима

02.04.2020. 12:59
0
ИЗВОР: Срна

Штаб за ванредне ситуације општине Пале и волонтери општинске организације Црвеног крста сутра ће на више локација организовати подјелу одређеног броја заштитних маски лицима старијим од 65 година.

- С обзиром на чињеницу да је лицима старијим од 65 година кретање дозвољено уторком и петком у периоду од 7.00 до 10.00 часова, волонтери општинске организације Црвеног крста Пале ће у истом периоду дијелити и заштитне маске, на градском шеталишту и у непосредној близини тржних центара, продавница и банака, објеката за које се сматра да ће их сутра посјећивати како би задовољили основне потребе - саопштено је из општинског Штаба за ванредне ситуације.

Поред акције на терену, током које ће волонтери подијелити око хиљаду заштитних маски, одређени контингент ће бити директно испоручен и представницима Удружења пензионера општине Пале, који ће их дистрибуисати свом чланству.

Средстава у износу од 100.000 КМ за набавку ових маски издвојила је предсједник Српске Жељка Цвијановић из буџета предсједника Републике.

У кабинету предсједника Републике Срни је раније речено да ће средства бити искориштена за набавку око 95.000 маски за вишекратну употребу, које су намијењене пензионерима у Републици Српској.

Штаб за ванредне ситуације општине Пале је у посљедњих петнаестак дана у сарадњи са предузећима у области текстилне индустрије поручио и подијелио више од десет хиљада заштитних маски, првенствено јавним службама које су стално радно ангажоване, док је и грађанима по мјесним заједницама и заједницама етажних власника у градском језгру подијељено више од три хиљаде заштитних маски.

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    1h 43m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    19h 26m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    20h 41m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    13h 43m
    5
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    21h 17m
    0