Пале: У клупама 201 првачић

05.06.2020. 18:03
0
ИЗВОР: СРНА

На подручју општине Пале у три основне школе пријављено је 201 дијете за упис у прве разреде у школској 2020/2021. години.

Школе су вршиле упис ученика електронским путем у складу са препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације и Министарства просвјете и културе Српске.

Директор Основне школе "Пале" Александар Рајић рекао је да је у овој школи уписано 117 првачића и да ће бити формирано пет одјељења.

- Родитељи су дјецу за упис пријављивали телефоном и електронским путем. Када су прописане мјере ублажене у вези са вирусом корона, почели смо да вршимо упис у појединачним терминима, тачније по седморо до осморо дјеце дневно - навео је Рајић.

Он је указао да је све рађено у складу са препорукама ресорног министарства, као и Инситута за јавно здравство Републике Српске, те да су дезинфиковане све површине и поштована физичка дистанца.

Директор Основне школе "Србија" на Палама Сања Марковић изјавила је да је у школу уписано 68 првачића, од којих три припадају подручном одјељењу у Подграбу.

Марковићева додаје да је 31. маја окончан први уписни рок, те да постоји могућност уписа нових ученика у другом, августовском року.

Директор Основне школе "Мокро" Радмила Веселиновић навела је да је у првом року уписано 16 првачића, од којих по двоје дјеце у подручним одјељењима на Хреши и Кадином Селу.

Веселиновићева је истакла да број уписане дјеце у ову установу сваке године опада због одлива становништва, али да је ове године, ипак, испуњен услов за упис једног одјељења.

Коментари 0
Повезане вијести
Пријаве за упис на прву годину до 28. јуна, полагање пријемног испита 1. јула Пријаве за упис на прву годину до 28. јуна, полагање пријемног испита 1. јула
У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика
Почео јунски упис у средње школе у Српској Почео јунски упис у средње школе у Српској
Најчитаније
 • Мушкарац оставио кофере са људским остацима на мосту
  20h 9m
  0
 • Србија: Измјерено невјероватних 50 степени
  22h 3m
  0
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  7h 9m
  0
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  2h 27m
  0
 • Огласио се главни тужилац послије саслушања осумњиченог за убиство Данке Илић
  20h 52m
  0