Pale: U klupama 201 prvačić

05.06.2020. 18:03
0
IZVOR: SRNA

Na području opštine Pale u tri osnovne škole prijavljeno je 201 dijete za upis u prve razrede u školskoj 2020/2021. godini.

Škole su vršile upis učenika elektronskim putem u skladu sa preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije i Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Direktor Osnovne škole "Pale" Aleksandar Rajić rekao je da je u ovoj školi upisano 117 prvačića i da će biti formirano pet odjeljenja.

- Roditelji su djecu za upis prijavljivali telefonom i elektronskim putem. Kada su propisane mjere ublažene u vezi sa virusom korona, počeli smo da vršimo upis u pojedinačnim terminima, tačnije po sedmoro do osmoro djece dnevno - naveo je Rajić.

On je ukazao da je sve rađeno u skladu sa preporukama resornog ministarstva, kao i Insituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te da su dezinfikovane sve površine i poštovana fizička distanca.

Direktor Osnovne škole "Srbija" na Palama Sanja Marković izjavila je da je u školu upisano 68 prvačića, od kojih tri pripadaju područnom odjeljenju u Podgrabu.

Markovićeva dodaje da je 31. maja okončan prvi upisni rok, te da postoji mogućnost upisa novih učenika u drugom, avgustovskom roku.

Direktor Osnovne škole "Mokro" Radmila Veselinović navela je da je u prvom roku upisano 16 prvačića, od kojih po dvoje djece u područnim odjeljenjima na Hreši i Kadinom Selu.

Veselinovićeva je istakla da broj upisane djece u ovu ustanovu svake godine opada zbog odliva stanovništva, ali da je ove godine, ipak, ispunjen uslov za upis jednog odjeljenja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sve masovnija pojava: I u Zagrebu učenik sa listom đaka za odstrel Sve masovnija pojava: I u Zagrebu učenik sa listom đaka za odstrel
Počela pripremna nastava za prvačiće u Istočnom Sarajevu Počela pripremna nastava za prvačiće u Istočnom Sarajevu
Fakulteti srezali upisne kvote Fakulteti srezali upisne kvote
Najčitanije
  • Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
    11h 0m
    9
  • U kontejneru pronađeno novorođenče
    8h 54m
    0
  • PU Istočno Sarajevo: Lice prijavljeno zbog klevete
    9h 17m
    1
  • Stravična nesreća: Džinovski bilbord pao na pumpu, ima mrtvih
    22h 4m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    11h 31m
    0