Пале: У школи “Србија” тврде да није било вршњачког насиља

02.03.2020. 21:29
0
ИЗВОР: Srpska.info

Директорица Основне школе “Србија” Пале Сања Марковић тврди да у фебруару није дошло до вршњачког насиља у овој школи, него да се само десила непримјерна дјечија игра.

– Након објављивања информација управа школе је била принуђена да снимак покаже стручним органима школе (Одјељењско и Наставничко вијеће), као и Савјету родитеља. Став свих органа Школе је да гледајући снимак не можемо говорити о вршњачком насиљу, те је забиљежено на снимку окарактерисано као непримјерена дјечија игра – рекла је Марковићева.

Подсјетимо, отац дјечака је раније за Српскаинфо испричао да су његовог сина напало седам вршњака и да су га затрпали снијегом. Због тога, дјечаку је љекар тада прописао да не може ићи у школи и да мора минимално седам дана мировати.

Тај дан смо позвали и директорицу Марковић да на каже шта се десило у школском дворишту, али она је тада тврдила да није упозната са тим.

– Школа је става да је погрешно медијско пласирање цјелокупне ситуације нанијело штету свим ученицима који су учествовали у догађају, а посебно ученику који је представљен као жртва тешког вршњачког насиља, као и свим осталим ученицима школе, њиховим родитељима и радницима школе – истакла је Марковићева.

Она је додала да у овом захтјевном времену, када је школа као институција свакодневно пред великим изазовом у испуњавању васпитно-образовних задатака, од посебне је важности подршка свих релевантних институција које се баве развојем и заштитом дјеце као и јавности.

– Такође, желимо да вас обавијестимо да је ЈУ ОШ ”Србија” школа која не толерише насиље, те да поштује Протокол о поступању у случају вршњачког насиља о чему имамо и релевантне доказе – поручила је Марковићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 8m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 52m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    14h 37m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 36m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    11h 42m
    0