Пале: У суботу почиње 17. међународни FIBA турнир у уличном баскету

09.09.2020. 18:58
0
ИЗВОР: paljanskenovosti.ba

Традиционални, 17. по реду, међународни FIBA турнир у уличном баскету у Палама биће одржан 12. и 13. септембра на терену Студентског центра на Корану, саопштили су организатори „Streetball Pale“.

У саопштењу се наводи да ће првог дана турнира, у суботу 12. септембра, наступати екипе у конкуренцији јуниора (2001. годишта и млађи), кадета (2005. годишта и млађи), као и домаће екипе, док ће у недјељу 13. септембра, наступати гостујуће и екипе из иностранства.

- Ове године, турнир ће бити одигран у много измијењеним и скромнијим околностима, усљед пандемије вируса корона. Ми ћемо се потрудити да све прође у најбољем реду, као и сваке године, а оно што је најважније задржали смо статус `Satellite` турнира и међународни карактер - истакли су организатори.

Побједник 17. турнира у уличном баскету у Палама освојиће вриједну новчану награду у износи oд 1000 евра, као и пут на „Challenger“ турнир, чија локацију ће FIBA накнадно саопштити, док ће вицешампион турнира освојити 300 евра.

Када је ријеч о конкуренцији јуниора и кадета, побједници ће освојити медаље, пехаре и вриједне робне награде.

Пријава за учешће на турниру износи 50 евра за сениоре, а за јуниоре и кадете је бесплатна.

Турнир ће бити организован у складу са свим препорукама Републичког и Општинског штаба за ванредне ситуације, Института за јавно здравство Републике Српске, уз поштовање свих прописаних мјера, с циљем спречавања ширења вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    8h 14m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    21h 56m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    21h 24m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    20h 15m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    6h 16m
    0