Пале: Задовољавајућа епидемиолошка ситуација

26.05.2020. 13:04
0
ИЗВОР: СРНА

Епидемиолошка ситуација на подручју општине Пале је задовољавајућа, а више од 15 дана нема особа под здравственим надзором због сумње на вирус корона, нити сумњивих лица која су била у контакту са зараженима, изјавио је координатор у Дому здравља "Пале" Небојша Тановић.

- Евидентно је да епидемија полако јењава, па је надзор престао за људе који долазе из иностранства у нашу локалну заједницу јер су ослобођени кућне изолације, али је остао надзор за људе који су били у контакту са позитивном особом без обзира на навод теста - рекао је Тановић.

Према његовим ријечима, да би се спријечила могућност ширења вируса корона, јутрос су превентивно тестиране васпитачице у приватним и државном вртићу на Палама, а резултати се очекују сутра.

Он каже да је потребно да се грађани не опуштају, да наставе да се придржавају мјера заштите, носећи маске, као и савјета које је препоручио Институт за јавно здравство Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Почели "Дани Филозофског факултета" Почели "Дани Филозофског факултета"
Одржано дружење свих паљанских спортских и културних удружења (ФОТО) Одржано дружење свих паљанских спортских и културних удружења (ФОТО)
Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани! Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
Најчитаније
  • У ципелама моје мајке
    1h 48m
    5
  • Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
    13h 4m
    11
  • ПУ Источно Сарајево: Лице пријављено због клевете
    11h 21m
    1
  • У контејнеру пронађено новорођенче
    10h 58m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    13h 35m
    0