Пале: Задовољавајућа епидемиолошка ситуација

26.05.2020. 13:04
0
ИЗВОР: СРНА

Епидемиолошка ситуација на подручју општине Пале је задовољавајућа, а више од 15 дана нема особа под здравственим надзором због сумње на вирус корона, нити сумњивих лица која су била у контакту са зараженима, изјавио је координатор у Дому здравља "Пале" Небојша Тановић.

- Евидентно је да епидемија полако јењава, па је надзор престао за људе који долазе из иностранства у нашу локалну заједницу јер су ослобођени кућне изолације, али је остао надзор за људе који су били у контакту са позитивном особом без обзира на навод теста - рекао је Тановић.

Према његовим ријечима, да би се спријечила могућност ширења вируса корона, јутрос су превентивно тестиране васпитачице у приватним и државном вртићу на Палама, а резултати се очекују сутра.

Он каже да је потребно да се грађани не опуштају, да наставе да се придржавају мјера заштите, носећи маске, као и савјета које је препоручио Институт за јавно здравство Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    5h 53m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 3m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    19h 35m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    17h 54m
    0
  • Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“
    23h 51m
    1