Пале: Захвалнице донаторима за допринос у борби против вируса корона

17.12.2020. 18:41
0
ИЗВОР: СРНА

У Палама је данас одржана сједница Скупштине Црвеног крста Републике Српске на којој је усвојен финансијски и оперативни план рада за наредну годину, те додијељене захвалнице донаторима за посебан допринос у остваривању хуманих циљева ове организације, с акцентом на одговор на пандемију вируса корона.

Предсједник републичког Црвеног крста Брано Дурсун рекао је новинарима да су захвалнице добила 23 донатора, која су пружала несебичну помоћ организацији и уручила донације у укупној вриједности 1.116.868 КМ.

- Ово је била година у којој је Црвени крст Српске показао своју основну функцију, помоћног органа јавним властима у хуманитарној дјелатности - навео је Дурсун и напоменуо да је у овој тешкој години на радном задатку преминуо генерални секретар организације Ђоко Михајловић.

Дурсун је навео да је у току пандемије Црвени крст значајно помогао здравствене установе, стара и изнемогла лица, те да податак да је 3.000 сталних волонтера утрошило око 26.000 радних часова, најбоље говори о њиховом хуманитарном раду.

- Ми ћемо и убудуће издавајати финансијска средства како бисмо набавили све оно што је потребно у борби против вируса корона - додао је Дурсун.

Јосип Квасина, који је у име компаније "Марбо" примио захвалницу, истакао је да је ова компанија друштвено одговорна и да ће наставити донаторски рад.

- Ту смо да подржимо све оне којима је то најпотребније, а посебно у вријеме вируса корона, када су донације увелико смањене. Помагаћемо и у наредном периоду, као друштвено одговорна компанија која води рачуна и о својим грађанима и потрошачима, али и свим заједницама које су у овоме тренутку најугроженије - истакао је Квасина.

Захвалница је данас уручена и фирми "Сантинг" Пале, а осталима ће бити уручена накнадно због препоручених епидемиолошких мјера.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    14h 6m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 2m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    13h 6m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    9h 59m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    11h 56m
    0