Паљанин Алекса Ковачевић у одличној форми у "Звијезди 09"

01.11.2020. 16:50
0
ИЗВОР: Паљанске новости

Паљански фудбалер Алекса Ковачевић, који је своју фудбалску каријеру започео 2008. године у паљанском фудбалском клубу „Пикси“, сада сјајне спортске резултате биљежи у бијељинском фудбалском клубу „Звијезда 09“.

Овај осамеаестогодишњи спортиста фудбал је почео да тренира са шест година, а, како каже у разговору за „Паљанске новости“, у овај спорт се заљубио гледаjући старије другаре како играју.

Таленат није прошао незапажено

Он је истакао да је, осим у фудбалском клубу „Пикси“, играо и у паљанским фудбалским клубовима „Романија“ и „Олимп“, гдје је стасао у веома спретног и успјешног лијевог бека и лијевог штопера.

Слика

 

- Представници "Звијезде 09", прије три године, посматрали су моје утакмице у Палама и препознали мој таленат. Након неколико узастопно добрих мечева, контактирали су мог оца и позвали ме на пробу у Бијељину, гдје сам боравио десет дана. Играо сам, трудио сам се. Врсни фудбалски стручњаци посматрали су моју дисциплину и жељу за радом на тренинзима, а за то вријеме, одиграо сам три пријатељске утакмице. Послије треће утакмице, коју смо играли против `Чукаричког`, пришао ми је бивши координатор Зоран Глигорић и саопштио ми да је задовољан мојом игром и да се већ сљедеће седмице могу придружити екипи у даљем раду- рекао је Алекса.

За успјех у фудбалу, рад и труд су пресудни

Овај младић је, у разговору  за „Паљанске новости“, истакао да је потребно много труда и залагања да би се остварили добри спортски резултати, те навео да је веома предан и посвећен изградњи своје фудбалске каријере.

- Дан једног фудбалера почиње доручком и јутарњим тренингом. Послије тога, имам слободно вријеме од неколико сати да се припремим за ручак и за други тренинг, након чега слиједе вечера и слободне активности, као што је одлазак у град. Слободне активности трају до 11.00 часова, након чега одлазим на спавање, како бих био одморан наредног дана. Свакако је потребно да фудбалер посједује таленат да би се могао бавити овим спортом, али то често није довољно. Рад и упорност су пресудни- навео је Алекса.

Остварени резултати мјерило успјеха

Млади паљански фудбалер је са поносом истакао да је веома задовољан до сада оствареним резултатима, те да има тежи ка вишим циљевима.

- Што се тиче мојих спортских резултата, као највећи бих издвојио то што сам дебитовао у сениорској Премијер лиги са 17 година. Имао сам позиве да играм за репрезентацију Босне и Херцеговине и репрезентацију Србије, а добитник сам и индивидуалних награда на различитим турнирима- додао је Алекса.

Он је навео да се након три године живота у Бијељини навикао да живи сам, али да му још увијек тешко пада раздвојеност од породице и пријатеља, чија је подршка, према његовим ријечима, непроцјењива.

- Наравно да је тешко посветити свој живот спорту, јер је потребно доста одрицања, као што је у раздвојеност од породице и недостатак слободног времена које бих искористио за излазак са пријатељима или дјевојком. Као највећу подршку у мом спортском развоју сматрам моју породицу, који су увијек били уз мене. Мој отац је знао да ме чека и по три сата да завршим са тренингом, а, неријетко је то било по веома кишном и хладном времену, због чега сам му неизмјерно захвалан- рекао је овај млади спортиста.

„Звијезда 09“ нуди фантастичне услове за стасавање фудбалера

Према његовим ријечима, фудбалски клуб „Звијезда 09“ нуди фантастичне услове за развој младог играча.

Слика

 

- "Звијезда 09" за своје фудбалере обезбиједила је одличне спортске терене, теретану, wellnes центар и још много тога. Веома сам захвалан предсједнику Клуба Борису Станишићу, човјеку који нам је свима пружио фантастичне услове да се развијамо првенствено као људи, а онда и као играчи. Овдје заиста имам велике могућности, али и амбиције, иако ми је сад приоритет излазак из јуниорског у сениорски тим "Звијезде 09". Трудићу се да одиграм што више утакмица и прикупим што више минута, јер је то веома битно за младог играча како би стекао искуство. Сигурно је да се у нашој држави у задњих пар година игра све квалитетнији фудбал и да се диже љествица квалитета фудбала и самих играча, што ми је веома драго- појаснио је Алекса за „Паљанске новости“.

Он је истакао да му овај спорт мого значи, те да је веома срећан што је добио прилику да напредује бавећи се оним у чему највише ужива.

Алекса је, са осмијехом на лицу, рекао да никада неће заборавити дан када су га представници „Звијезде 09“ позвали да се придружи екипи.

Фудбал – више од спорта

- Фудбал за мене представља више од спорта. Уколико би ми неко, из неког разлога, онемогућио игру, остала би велика празнина у моме срцу, јер је то моја страст и нешто што ме испуњава. Што се тиче планова за будућност, нисам размишљао много на ту тему, јер се овдје осјећам као код куће, али ћу и даље наставити да се трудим да и даље напредујем- рекао је овај млади успјешни спортиста.

Екипа „Паљанских новости“ вјерује да ће овај млади Паљанин наставити да ниже најбоље фудбалске резултате, на понос Пала и свих Паљана, те да ће ова паљанска звијезда још јаче и сјајније засијати и на европском и свјетском фудбалском небу.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан и крсна слава Филозофског факултета Обиљежен Дан и крсна слава Филозофског факултета
Едукативнo предавање „Оружје не штити, оружје убија“ сутра у Палама Едукативнo предавање „Оружје не штити, оружје убија“ сутра у Палама
Реми Фамоса и Алфа Модриче Реми Фамоса и Алфа Модриче
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    13h 33m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    13h 50m
    3
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    8h 30m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    12h 55m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    14h 26m
    5