Паљанка Ања Делипара освојила злато на Европском првенству

06.04.2024. 09:21
0
ИЗВОР: srna.rs

Ања Делипара, члан Џију-џицу клуба "Јахорина" са Пала, освојила је златну медаљу на Европском првенство за младе у Румунији.

Делипара је наступала у категорији кадета У16 до 48 килограма и у финалу побиједила противницу Италије.

Она је рекла Срни да је трудом, радом и залагањем дошла је до крова Европе, а да јој је велика жеља да оде и на Свјетско првенство.

- Још нисам свјесна који је ово резултат и колико ово значи, емоције су велике, али кроз неколико дана ћу да схватим шта сам постигла - истакла је Делипара.

Она се захвалила својој највећој подршци - родитељима, брату и сестри, а затим тренерима, клубским колегама, друговима и пријатељима из школе и других клубова.

Тренер Џију-џицу клуба "Јахорина" Стефан Босиљчић рекао је Срни да је ово велики дан и за клуб и Џију-џицу савез Републике Српске јер се Ања уписала у историју.

- Ања је јуче одрадила три сјајне борбе, борбе какве смо само замишљали, а послушала је сваки савјет тренера и доминирала над противницима - истакао је Босиљчић.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Према његовим ријечима, ради се о једном веома храбром, паметном, мудром и сад већ искусном такмичару, који ће у будућности још доста пута да заблиста, а такмичења и борбе су тек пред њом.

- Од ње очекујемо и свјетску медаљу - истакао је Босиљчић.

Он је навео да четири члана клуба са Пала Ања Симанић, Кристина Глуховић и Лука Савић наступају на такмичењу у Румунији у име Џију-џицу савеза Републике Српске.

На Европском првенству за младе у Румунији које се одржава од 4. до 8. априла учествује више од 1.119 такмичара из 29 земаља.

Коментари 0
Повезане вијести
Ања Делипара у финалу Еропског првенства за младе у Румунији Ања Делипара у финалу Еропског првенства за младе у Румунији
Џију-џицу клуб "Јахорина" освојио девет медаља у Грчкој Џију-џицу клуб "Јахорина" освојио девет медаља у Грчкој
Џију-џицу клубу „Јахорина“ 28 медаља у Бару Џију-џицу клубу „Јахорина“ 28 медаља у Бару
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    18h 19m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 3m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    11h 48m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    8h 47m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    8h 53m
    0