Паљанска борачка организација ушла у своју канцеларију

08.09.2021. 10:52
0
ИЗВОР: Катера

Представници Борачке организације општине Пале од данас поново могу да користе сопствене канцеларије, јер им је након полицијске и општинске интервенције над ранијим руководством, враћена та могућност.

Наиме, новоизабрано руководство БО Пале, након Изборне сједнице Скупштине БО општине Пале одржаној 29. августа, покушало је претходних дана да обави мирну примопредају дужности између старог и новог руководства, али до тога није дошло.

Старо руководство БО Пале није дозволило новоизабраним представницима да уђу у сопствене канцеларије у Палама, да започну рад и користе службени печат, наводе из БО Пале.

- Прије седам дана испред канцеларије Борачке организације општине Пале окупило се око 120 бораца чији су легални и легитимни представници ушли у канцеларије тражећи службени печат. Пошто је смијењени предсједник Михајло Парађина пријавио да је извршена провала у службене просторије, направљен је увиђај од стране службеника Полицијске станице Пале, врло професионално, и то је посебан поступак - наводи се у саопштењу Иницијативног одбора Пале.

Додају да је због смиривања тензија Општина Пале одлучила да привремено запечати канцеларије, које су у општинском власништву.

- Дана 2.9. Предсједништво БО Пале поднијело је захтјев Општини да отпечати канцеларије како би Борачка организација наставила несметано да ради. Дана 3.9. достављен је захтјев Полицијској станици Пале да утврде да ли се службени печат и службени аутомобил налазе код смијењеног предсједника Михајла Парађине, зато што је отуђивање службеног печата кажњиво по Кривичном закону Републике Српске - додају из Иницијативног одбора, који је основан како би утврдио неправилности у раду ранијег састава Борачке организације у Палама.

Из Иницијативног одбора кажу да су при крају "јадне и тужне епизоде" паљанске Борачке организације.

- Порука свима који на различите нечасне начине покушавају да спријече увођење реда у Борачку организацију Пале: "Немојте да се више брукамо, доста је било. Пустите да изабрано руководство ради по жељи већине" - наводе из Иницијативног одбора Пале.

Од јутрос, у канцеларијама Борачке организације Пале пуне руке посла има комисија за примопредају дужности, која ради свој посао, додају из Иницијативног одбора Пале.

Коментари 0
Повезане вијести
Програм обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Палама Програм обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Палама
На Палама обиљежена 31 година од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“ На Палама обиљежена 31 година од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“
Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО) Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    19h 47m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    19h 54m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    16h 36m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 14m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    11h 46m
    0