Паљански средњошколци играли вечерас за Милоша Божовића

31.03.2022. 21:03
0
ИЗВОР: katera.news

У организацији Актива професора физичког васпитања и Савјета ученика Средњошколског центра Пале вечерас је у Спортско-пословном центру "Пеки" на Палама одржали школски хуманитарни турнир у одбојци.

Улазница на турнир се наплаћивала симболично, по 2 КМ, а сав прикупљени новац ће бити уплаћен на рачун породице Милоша Божовића из Источне Илиџе, којем су неопходно 62.598 евра за лијечење у Русији. Такође, новац је прикупљен и путем котизација по екипама.

Директор Средњошколског центра "Пале" Синиша Руљ изјавио је новинарима да је вечерас на Палама одржан лијеп културно-спортски догађај у дворани "Пеки", те да су сви побиједили будући да је дворана пуна људи, чиме је показана племенитост, пренијела је Новинска агенција СРНА.

Руљ је навео да се школски турнир организује традиционално, само ове године у измијењеном режиму, да је хуманитарног карактера и да учествује 250 ученика.

Милош је на фудбалској утакмици у августу 2014. године доживио тешку повреду главе и пао у кому. Имао је бројне хируршке интервенције, лијечење у БиХ и иностранству, али његова борба ту не престаје.

Он је сада на кућном лијечењу у породичном дому у Источном Сарајеву, а његово здравствено стање захтијева сталну његу и помоћ.

За његово лијечење у Москви потребно је 62.598 евра, те додатни трошкови неопходни за породицу која је у пратњи и ангажман специјалног авиона за његов транспорт, о чему је портал "katera.news" раније писао.

Коментари 0
Повезане вијести
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    16h 32m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    16h 46m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    16h 38m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    19h 3m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    7h 27m
    0