Панел дискусија “Жене за жене” данас у Источној Илиџи

12.04.2022. 09:26
0
ИЗВОР: katera.news

Панел дискусија  програма “Жене за жене” у организацији Центра за културу и информисање Источна Илиџа биће одржана данас, 12. априла, у сали Скупштине општине Источна Илиџа, са почетком у 18.00 часова.

Програм “Жене за жене” је програм Центра за културу и информисање Источна Илиџа који за циљ има доношење стратегије оснаживања жена у Источном Сарајеву и рад на системском  побољшању положаја жена у друштву.

Учесници прве панел дискусије су жене из области друштвено-политичког живота које се својим дјеловањем значајно истичу у друштву и које обављају најодговорније послове.

Панел дискусије ће се резултовати конкретним иницијативама за побољшање положаја жена у граду Источно Сарајево које ће бити  упућене надлежним институцијама, рекли су из Центра за културу и информисање општине Источна Илиџа.

Панелисти ће говорити о изазовима и проблемима  са којима су се суочавали кроз каријеру и шта их је оснаживало да то превазиђу, који им је био мотив за напредовање и слично.

Циљ је да учесници панела добију савјете како превазићи проблеме и кризне ситуације, и осврнути се на положај жена кроз генерације.

Други дио панела је интерактивна радионица, у којој ће се учесници подијелити у групе, тако да свака панелистица ради са једном групом.

Циљ радионице је да се идентификују могућности побољшања положаја жена са циљем конкретнијег обраћања надлежним институцијама тим поводом. 

Добијени резултати ће бити саставни дио документа/иницијативе која ће се упутити надлежним институцијама након завршетка прве фазе програма оснаживања жена “Жене за жене“, навели су из Центра за културу и информисање Источна Илиџа.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице” Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 4m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    21h 37m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 11m
    2
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    20h 17m
    0
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    20h 39m
    0