Panel diskusija “Žene za žene” danas u Istočnoj Ilidži

12.04.2022. 09:26
0
IZVOR: katera.news

Panel diskusija  programa “Žene za žene” u organizaciji Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža biće održana danas, 12. aprila, u sali Skupštine opštine Istočna Ilidža, sa početkom u 18.00 časova.

Program “Žene za žene” je program Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža koji za cilj ima donošenje strategije osnaživanja žena u Istočnom Sarajevu i rad na sistemskom  poboljšanju položaja žena u društvu.

Učesnici prve panel diskusije su žene iz oblasti društveno-političkog života koje se svojim djelovanjem značajno ističu u društvu i koje obavljaju najodgovornije poslove.

Panel diskusije će se rezultovati konkretnim inicijativama za poboljšanje položaja žena u gradu Istočno Sarajevo koje će biti  upućene nadležnim institucijama, rekli su iz Centra za kulturu i informisanje opštine Istočna Ilidža.

Panelisti će govoriti o izazovima i problemima  sa kojima su se suočavali kroz karijeru i šta ih je osnaživalo da to prevaziđu, koji im je bio motiv za napredovanje i slično.

Cilj je da učesnici panela dobiju savjete kako prevazići probleme i krizne situacije, i osvrnuti se na položaj žena kroz generacije.

Drugi dio panela je interaktivna radionica, u kojoj će se učesnici podijeliti u grupe, tako da svaka panelistica radi sa jednom grupom.

Cilj radionice je da se identifikuju mogućnosti poboljšanja položaja žena sa ciljem konkretnijeg obraćanja nadležnim institucijama tim povodom. 

Dobijeni rezultati će biti sastavni dio dokumenta/inicijative koja će se uputiti nadležnim institucijama nakon završetka prve faze programa osnaživanja žena “Žene za žene“, naveli su iz Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 7m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    5h 5m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    13h 31m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    11h 46m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    13h 25m
    0