Парађина: Активности Иницијативног одбора нелегитимне

06.08.2021. 15:01
2
ИЗВОР: Катера

Руководство Борачке организације општине Пале којом предсједава Михајло Парађина одржало је данас конференцију за новинаре у Палама, на којој су осудили дјеловање и активности Иницијативног одбора за превазилажење нестатурног рада БО Пале, оцијенивши га нелегитимним.

Парађина је у обраћању новинарима истакао да чланство, према његовим ријечима, неформалне и нелигитимне групе грађана, није надлежно да се бави борачким питањима у Палама, да заказује сједнице МБО и већ раније најављене Скупштине БО Пале за недјељу.

Он је истакао да већ пет мјесеци траје „брутална кампања“, ничим изазвана, према руководству Борачке организације Пале.

-  Ми смо у старту покушали да обавимо разговоре са креаторима ових активности, међутим није се постигао договор - каже Парађина и додаје да су од почетка у јавности присутне информације које нису аргументоване и стварне чињенице, него, како он то назива, конгломерат неистина и лажи.

Он је истакао да је нелегитиман начин на који је Иницијативни одбор заказивао сједнице мјесних борачких организација у мјесним заједницима општине Пале, истакавши да је то класична злоупотреба.

Тема данашње конференције за новинаре, којој су присуствовали и представници Иницијативног одбора Пале, био је и спорни стан у власништву Борачке организације општине Пале.

Парађина је истакао да је тај стан неискориштен и да је и данас у власништву БО Пале, те додао да су донијели одлуку да та стамбена јединица неће бити предмет расподјеле, иако је тад био присутан значајан број људи који нису имали ријешено стамбено питање.

- Како објаснити некоме зашто је неко добио стан у централној зони, у новоградњи, а по програму ми смо рјешавали другима стамбена питања, градили зграде и објекте кроз програм ресорног министарства на Лукама и Репцима. Та стамбена јединица није никад кориштена, водили смо рачуна о њој, санирали кварове да бисмо ту имовину сачували - истакао је Парађина.

Парађина је активности Иницијативног одбора окарактерисао као рад "једног политичког обавјештајног дестабилшмента, који је у спрези са одређеним обавјештајним круговима".

- Ово су све политички налози да се на један политички, нелегитимни начин, путем пуча или било чега, преузме континуитет и структура БО, како би била у служби потреба за изборе догодине - сматра Парађина.

Парађина је на конференцији за новинаре прокоментарисао и садашње стање у Борачкој организацији Републике Српске, истакавши да су формирали "фантомску комисију", која ће се бавити анализом стања у неколико борачких организација, па тако и у паљанској.

- То је заправо направљен инструмент и средство борбе против неистомишљеника, против оних лица и борачких организација које не дају подршку, јер све БО су правни субјекти као и републичка, а републичка у својим документима нема ниједан налогодавни документ гдје предсједник може да реагује на овај или онај начин, без одлуке Предсједништва, првенствено Скупштине - истиче Парађина.

Он каже да нису угостили најављену комисију Борачке организације Републике Српске, а као оправдање за то наводи да нису имали довољно времена да се припреме и да је била сезона годишњих одмора.

- Комисија није прихваћена у БО Пале, јер је Предсједништво донијело закључак и одлуку да се та комисија не прихвата, да она није мериторна - истиче Парађина.

Подсјећамо, Иницијативни одбор за превазилажење нестатутарног рада руководства Борачке организације општине Пале најавио је за недјељу, 8. август 2021. године сједницу Скупштине Борачке организације општине Пале 

У саопштењу достављеном медијима из Иницијативног одбора Пале кажу да је 24.07.2021. године истекао рок од 30 дана за сазивање сједнице Скупштине БО Пале, а на основу захтјева предсједника мјесних борачких организација, сједницу Скупштине сазивају легално изабрани делегати.

Сједница ће бити одржана у сали Културног центра "Пале" са почетком у 18.00 часова.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Анонимно 07.08.2021. 19:26
    Ma ljudi sklanjajte više tog kutlačara, kakve on veze ima sa borcima, ljigavije nešto od njega nisam vidjeo.
  • Generic placeholder image
    Desimir Rakic 07.08.2021. 11:47
    Za sve ono sto je mimo zakona I protiv interesa Boracke organizacije kao I navodnog udara na Republiku Srpsku a koje su za mene svetinja ja sam spreman da odgovaram pred bilo kojim sudom.Oni koji nam kaljaju ugled I zele da nas predstave izdajnicima ,tako mi boga morat ce to I da dokazu.
Повезане вијести
Програм обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Палама Програм обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Палама
На Палама обиљежена 31 година од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“ На Палама обиљежена 31 година од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“
Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО) Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    18h 40m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    18h 47m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    15h 29m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    10h 7m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    10h 39m
    0