Парастос у манастиру на Равној Романији

14.09.2019. 09:03
0
ИЗВОР: СРНА

Дан погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Републике Српске биће обиљежен данас на Сокоцу.
За 10.00 часова планирано је полагање вијенаца код спомен-крста на Војничком гробљу "Мали Зејтинлик" на Сокоцу, док ће у 11.00 часова бити служен парастос у Манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији. 

Република Српска и даље трага за 1.660 цивила и војника несталих у одбрамбено-отаџбинском рату. На подручју Сарајевско-романијске регије још се трага за 650 несталих у протеклом одбрамбеном-отаџбинском рату. 

За слободу и одбрану Српске животе су дала 23.184 борца, а убијено је и нестало више од 6.000 цивила. 

На Војничком спомен-гробљу "Мали Зејтинлик" на Сокоцу сахрањено је 985 бораца погинулих на подручју општина у околини Сарајева, које су до потписивања Дејтона биле под контролом Војске Републике Српске. 

На унутрашњима зидовима манастира на Равној Романији уписана су имена 4.000 српских бораца, углавном погинулих припадника Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске, бораца Романијског корпуса Југословенске војске у отаџбини, те солунских добровољаца и српских хајдука овог краја. 

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 13m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 8m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    9h 56m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 2m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 30m
    0