Партизан ослабљен пред дупло коло Евролиге

04.12.2023. 20:32
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Кошаркаши Партизан Моззарт Бета ће сутра у оквиру 12. кола Евролиге дочекати Монако. Четири везане побједе на домаћем терену у елитном европском такмичењу потврђују да су црно-бијели међу најнеугоднијим домаћинима, међутим гостовање тренутно трећепласиране екипе представљаће можда и најтежи тест управо од претходног пораза у Београду у режији Барселоне.

- Гост нам је тим који је прошле сезоне био на Фајнал фору Евролиге, сасвим заслужено. Играју фантастичну кошарку. Појачали су се ове сезоне, те имају још бољи тим. Морамо да будемо свесни против кога играмо и да свих 40 минута будемо на високом нивоу ако желимо да одиграмо добру утакмицу и евентуално победимо - рекао је Жељко Обрадовић пред сусрет заказан за уторак од 20.30 часова у Арени.

Стратег Партизана истакао је да осим квалитетног ривала препреку за његов тим представља и густ распоред и додао да се нада да ће три везане побједе имати позитиван ефекат.

- Имали смо доста проблема пред утакмицу у Железнику. У тиму сигурно неће бити Трифуновић и Камински, остали су боље и вероватно ће бити спремни. Надам се позитивној реакцији играча после претходних победа, али најтеже је одржавати форму и бити на нивоу. Пробаћемо... Дао сам екипи слободан дан јуче, после свега и пре свега што нас очекује. Играли смо без пет играча утакмицу у Железнику и било је неопходно да се одморе, и ментално и физички. Надам се да ће све то утицати позитивно – рекао је Обрадовић

Партизан је претходне сезоне славио у оба сусрета са Монаком, а Обрадовић истиче да претходни сусрети могу да буду додатни мотив само ривалу.

-Код нас увек постији мотивисаност која мора да буде на највишем могућем нивоу, а то што смо добили два пута претходне сезоне нема никакве везе. Свака нова утакмица је прича за себе – додао је Обрадовић.

Сутрашњи сусрет је четврти од шест у низу које ће Партизан Моззарт Бет одиграти у Београду, што је олакшавајућа околност у густом распореду.

- Добра је ствар што немамо путовања, али што се тиче тренинга - имамо тренинг данас и сутра преподне када се поставља утакмица. У среду ће такође бити лагани тренинг, па у четвртак нова утакмица - рекао је Обрадовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Обрадовић након Будућности: Заслужено смо победили Обрадовић након Будућности: Заслужено смо победили
Евролига казнила Панатинаикос са 24 хиљаде евра Евролига казнила Панатинаикос са 24 хиљаде евра
Обрадовић потписао нови уговор Обрадовић потписао нови уговор
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 5m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 38m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 4m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 17m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 46m
    3