Патријарх Иринеј: Ђукановићев долазак на паљење Бадњака био би крајње лицемјеран

30.12.2019. 09:26
0
ИЗВОР: Srna

Његова светост патријарх српски Иринеј поручио да би долазак предсједника те земље Мила Ђукановића на паљење Бадњака на Цетиње било крајње лицемјерје.

Патријарх Иринеј је рекао да не зна да ли би Ђукановић, који је тај долазак најавио, “себи морао нешто тако да дозволи”.

Он је истакао да Свети архијерејски синод СПЦ чека даљи развој ситуације у Црној Гори и изразио наду да ће се она смирити.

-Послали смо неколико писама и митрополиту црногорско-приморском Амфилохију и председнику Црне Горе Милу Ђукановићу. Видећемо шта ће се даље догађати. Надамо се да ће се ситуација смирити, јер ово што се дешава није добро ни за Србе у Црној Гори ни за Црну Гору- изјавио је патријарх Иринеј за “Данас”.

Патријарх Иринеј је нагласио да до сада није био у прилици да о проблемима СПЦ у Црној Гори разговара са предсједником Србије Александром Вучићем.

Паријарх Иринеј је негирао оцјене појединих црквених и политичких кругова у Србији да је Синод “млако” реаговао на насиље над црквом у Црној Гори, те да је требало да он и “црквена влада” на чијем је челу својим присуством на терену пруже подршку вјерницима и епархијама СПЦ.

Скупштина Црне Горе усвојила је у петак, 27. децембра, Закон о слободи вјероисповијести и правном положају вјерских заједница, на који је дан касније потпис ставио Мило Ђукановић.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас Свети Тимотеј и Мавра Данас Свети Тимотеј и Мавра
Саопштење Светог архијерејског сабора Српске православне цркве Саопштење Светог архијерејског сабора Српске православне цркве
Данас Сабор Светог архангела Гаврила Данас Сабор Светог архангела Гаврила
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 18m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 51m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 17m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 30m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 59m
    4