Патријарх Кирил: Становништво Донбаса годинама пати, а свијет ћути

06.03.2022. 14:31
0
ИЗВОР: СРНА

Становнике Донбаса, који пате већ осам година, истребљују док цијели свијет ћути, изјавио је патријарх московски и цијеле Русије Кирил.

Он је током проповиједи након литургије у Саборном храму Христа Спаситеља у Москви рекао да се у Донбасу већ осам година врши угњетавање и истребљивање народа.

- Осам година патње, а цијели свијет ћути. Знамо да наша браћа и сестре заиста пате. Штавише, можда страдају због вјерности Цркви - истакао је патријарх Кирил.

Руски патријарх подсјетио је да су данас Васкршње покладе, те да је то дан за праштање и позвао вјернике да опросте све гријехове и увреде, нагласивши да је “опроштај без правде капитулација и слабост”.

Патријарх Кирил је окупљени народ у Саборном храму позвао да “стане на страну свјетла, божанске истине и Божијих заповијести”, јавио је ТАСС.

Предсједник Русије Владимир Путин одлучио је 24. фебруара да започне специјалну војну операцију у Украјини, на захтјев лидера самопроглашених република у Донбасу.

Он је нагласио да планови Москве не укључују окупирање украјинске територије, а Министарство одбране Русије саопштило је да су мете објекти војне инфраструктуре у Украјини и да операција не представља опасност за цивилно становништво.

ЕУ, САД, Велика Британија и још неколико земаља увеле су санкције физичким и правним лицима у Русији након почетка операције.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    5h 37m
    0
  • Партизан мијења име!
    22h 32m
    4
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    5h 44m
    1
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    5h 53m
    0
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    2h 26m
    0