Перо Даниловић из Источног Сарајева четврти на дрифт такмичењу у Чачку (ФОТО)

29.08.2023. 13:15
0
ИЗВОР: katera.news

Перо Даниловић из Источног Сарајева је постао један од најбржих у региону, када је у суботу и поред велике конкуренције на дрифт такмичењу „Drift Serbian“ у Чачку заузео сјајно четврто мјесто.

За портал „Катера“, возач јединог дизел аутомобила марке „Мерцедес“ 190 (3.0 турбо) истиче да је још под утисцима самог резултата и да није свјестан какав је резултат направио.

- Ово је за мене тек трећи пут да се такмичим у дрифту, а први пут да сам се нашао на постољу у овој категорији, са изразито јаком конкуренцијом. Све се десило у посљедњи час, ауто сам припремио за неколико дана и надао се најбољем, што се на крају и десило - рекао је Даниловић за наш портал.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Pantic photography, Alter photography/ Уступљене фотографије

Даниловић је у суботу одрадио неколико тренинга, али, како нам признаје, није био задовољан.

- Други дан сам боље возио у квалификацијама, али се нисам надао проласку. Ипак све се поклопило и десло се што се десило, врата уз врата, уз пуно дима и мирис гума, иза себе сам оставио Бугара Ива Стилиyана, Вука Вуковића из БиХ, те још једног Бугара Цветана Ефтимова, да би ме у полуфиналу зауставио Бугар Козма – испричао је он, те додао да су му отац и дјевојка највећа потршка, као и да без њих овај резултат не би постигао.

Даниловић је због кварова на мотору одустао од борбе за треће мјесто, али је и поред тога освојио срца публике у Чачку, од које је на крају добио и највеће овације.

Ова сезона за њега завршена, а „љуту машину“ од 270 коњских снага чека ремонт и врели асфалт у наредној сезони, када ће се Даниловић такмичити у још јачој класи.

Наш суграђанин био је успјешан и на претходним такмичењима, те је, како нам открива, на посљедње двије трке био освајач одличја.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминула Вера Гргић Преминула Вера Гргић
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    9h 29m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    10h 13m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    14h 18m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    14h 22m
    2
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    3h 53m
    0