Pero Danilović iz Istočnog Sarajeva četvrti na drift takmičenju u Čačku (FOTO)

29.08.2023. 13:15
0
IZVOR: katera.news

Pero Danilović iz Istočnog Sarajeva je postao jedan od najbržih u regionu, kada je u subotu i pored velike konkurencije na drift takmičenju „Drift Serbian“ u Čačku zauzeo sjajno četvrto mjesto.

Za portal „Katera“, vozač jedinog dizel automobila marke „Mercedes“ 190 (3.0 turbo) ističe da je još pod utiscima samog rezultata i da nije svjestan kakav je rezultat napravio.

- Ovo je za mene tek treći put da se takmičim u driftu, a prvi put da sam se našao na postolju u ovoj kategoriji, sa izrazito jakom konkurencijom. Sve se desilo u posljednji čas, auto sam pripremio za nekoliko dana i nadao se najboljem, što se na kraju i desilo - rekao je Danilović za naš portal.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Pantic photography, Alter photography/ Ustupljene fotografije

Danilović je u subotu odradio nekoliko treninga, ali, kako nam priznaje, nije bio zadovoljan.

- Drugi dan sam bolje vozio u kvalifikacijama, ali se nisam nadao prolasku. Ipak sve se poklopilo i deslo se što se desilo, vrata uz vrata, uz puno dima i miris guma, iza sebe sam ostavio Bugara Iva Stiliyana, Vuka Vukovića iz BiH, te još jednog Bugara Cvetana Eftimova, da bi me u polufinalu zaustavio Bugar Kozma – ispričao je on, te dodao da su mu otac i djevojka najveća potrška, kao i da bez njih ovaj rezultat ne bi postigao.

Danilović je zbog kvarova na motoru odustao od borbe za treće mjesto, ali je i pored toga osvojio srca publike u Čačku, od koje je na kraju dobio i najveće ovacije.

Ova sezona za njega završena, a „ljutu mašinu“ od 270 konjskih snaga čeka remont i vreli asfalt u narednoj sezoni, kada će se Danilović takmičiti u još jačoj klasi.

Naš sugrađanin bio je uspješan i na prethodnim takmičenjima, te je, kako nam otkriva, na posljednje dvije trke bio osvajač odličja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu
Najčitanije
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    22h 53m
    0
  • Zaplijenjeno 250 kilograma kokaina
    19h 25m
    0
  • Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    21h 18m
    0
  • Policajac godinama prosjacima uzimao novac
    20h 3m
    1
  • Neradni dan u Srpskoj
    8h 48m
    0