Пет ходочасника већ седам дана пјешаче ка Острогу

06.05.2022. 19:47
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Већ седми дан пјешаче петорица пријатеља, који су кренули на ходочашће од цркве Свете Тројице у Великом Блашком код Лакташа до манастира Острог, у жељи да помогну суграђанину Александру Милинковићу али и да се поклоне свецу, а на Ђурђевдан су стигли до Трнова. Циљ им је да вечерас стигну до Миљевине.

-Све је лакше уз Божију помоћ и добре људе – каже за „Глас“ Владимир Јованић додајући да претходних дана нису имали никаквих проблема.

Умор је присутан, али све то разбију позитивном атмосфером и ведрим духом који краси ову дружину.

- Дошли смо до Трнова, управо идемо према Миљевини. Све је одлично, презадовољни смо како тече ходочашће. Данас ћемо прећи 42 - 43 километра, а сутра је план да идемо све до кампа Тара, док ћемо једну ноћ преспавати и у манастиру Пива. Људи нас заустављају, зову нас да с њима прославимо  крсну славу, инсистирају да свратимо. Оно што се каже - не треба имати ништа код себе, само треба да кренете на овакав пут - рекао је Владимир Јованић.

Највише га ипак радуј чињеница да стиже новац на рачун њиховог суграђанина Александра, којем је новац неопходан за лијечење. Поред тога, радостан је што у сваком мјесто широм Српске има много добрих људи.

 - Пристиже нам доста порука да су људи уплатили на рачун Александра Милинковића, што нас радује, то је и наш циљ и наша мисија. Ми идемо полако, има умора, али нема ничега што би нас скренуло са пута. Овдје је поново тмурно али не пада киша, као да нас чека да прођемо и да крене падати. Хвала Богу за све, али и људима који нас зауставе свако мало и нуде нам да се окријепимо. Овдје нас је дочекао и подржао Зоран Бјелица, који је изгубио два брата и сестру у рату - рекао је Јованић.

Екипа коју чине Драган Савић, Владимир Јованић, Гордан Василић, Предраг Станковић и Срђан Станковић, у току овог подухвата препјешачиће 420 километара.

Александар Милинковић је доживио тешку несрећу прије три године. Скочио је у базен и повриједио вратни дио кичме, те нажалост остао непокрета. Сви који желе новац за његово лијечење могу да уплате на жиро рачуне:

За уплате у НЛБ банци 562-099-81595846-22

За уплате у Интеса Санпаоло банци 154-505-99248764-67

За иностране уплате IBAN: BA395620998158973231, SWIFT BIC: RАZBBA22“ прималац Јелена Милинковић (обавезно навести)

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Организација „Срби за Србе“ организује божићну хуманитарну акцију (ФОТО) Организација „Срби за Србе“ организује божићну хуманитарну акцију (ФОТО)
Хуманитарна представа за Милену Косорић 25. децембра у Сокоцу Хуманитарна представа за Милену Косорић 25. децембра у Сокоцу
Књижевно вече Бранкице Дамјановић за помоћ Стефану Ђурићу Књижевно вече Бранкице Дамјановић за помоћ Стефану Ђурићу
Најчитаније
 • Стијена се обрушила на камион на путу Фоча-Сарајево, погинуо возач
  20h 21m
  1
 • О Готовуши - прелијепој косовској варошици
  23h 42m
  0
 • Масовни откази и "кресање" плата у ИТ сектору
  19h 52m
  0
 • Да је жива, Титова Југославија би данас славила 80. рођендан
  3h 47m
  2
 • Ометали сигнал, откључавали скупоцјена возила и крали новац
  15h 52m
  0