Пет ходочасника већ седам дана пјешаче ка Острогу

06.05.2022. 19:47
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Већ седми дан пјешаче петорица пријатеља, који су кренули на ходочашће од цркве Свете Тројице у Великом Блашком код Лакташа до манастира Острог, у жељи да помогну суграђанину Александру Милинковићу али и да се поклоне свецу, а на Ђурђевдан су стигли до Трнова. Циљ им је да вечерас стигну до Миљевине.

-Све је лакше уз Божију помоћ и добре људе – каже за „Глас“ Владимир Јованић додајући да претходних дана нису имали никаквих проблема.

Умор је присутан, али све то разбију позитивном атмосфером и ведрим духом који краси ову дружину.

- Дошли смо до Трнова, управо идемо према Миљевини. Све је одлично, презадовољни смо како тече ходочашће. Данас ћемо прећи 42 - 43 километра, а сутра је план да идемо све до кампа Тара, док ћемо једну ноћ преспавати и у манастиру Пива. Људи нас заустављају, зову нас да с њима прославимо  крсну славу, инсистирају да свратимо. Оно што се каже - не треба имати ништа код себе, само треба да кренете на овакав пут - рекао је Владимир Јованић.

Највише га ипак радуј чињеница да стиже новац на рачун њиховог суграђанина Александра, којем је новац неопходан за лијечење. Поред тога, радостан је што у сваком мјесто широм Српске има много добрих људи.

 - Пристиже нам доста порука да су људи уплатили на рачун Александра Милинковића, што нас радује, то је и наш циљ и наша мисија. Ми идемо полако, има умора, али нема ничега што би нас скренуло са пута. Овдје је поново тмурно али не пада киша, као да нас чека да прођемо и да крене падати. Хвала Богу за све, али и људима који нас зауставе свако мало и нуде нам да се окријепимо. Овдје нас је дочекао и подржао Зоран Бјелица, који је изгубио два брата и сестру у рату - рекао је Јованић.

Екипа коју чине Драган Савић, Владимир Јованић, Гордан Василић, Предраг Станковић и Срђан Станковић, у току овог подухвата препјешачиће 420 километара.

Александар Милинковић је доживио тешку несрећу прије три године. Скочио је у базен и повриједио вратни дио кичме, те нажалост остао непокрета. Сви који желе новац за његово лијечење могу да уплате на жиро рачуне:

За уплате у НЛБ банци 562-099-81595846-22

За уплате у Интеса Санпаоло банци 154-505-99248764-67

За иностране уплате IBAN: BA395620998158973231, SWIFT BIC: RАZBBA22“ прималац Јелена Милинковић (обавезно навести)

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Вечерас хуманитарно вече за Милоша Божовића у Палама Вечерас хуманитарно вече за Милоша Божовића у Палама
Срђан Средојевић трчи за Милоша Божовића Срђан Средојевић трчи за Милоша Божовића
ЈУ СШЦ „Источна Илиџа“ организује хуманитарне акције за Милоша ЈУ СШЦ „Источна Илиџа“ организује хуманитарне акције за Милоша
Најчитаније
 • Јоргован, љековита биљка која цвјета само три седмице у години
  23h 32m
  2
 • Добрица Ерић - пјесник, прозаиста и драмски писац
  12h 17m
  1
 • Завршена прича о укидању акциза и смањењу ПДВ-а
  23h 59m
  0
 • Састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева (ВИДЕО)
  3h 38m
  0
 • Организован "Дан отворених врата" за најмлађе Паљане
  5h 51m
  0