Пикси: „Сви играчи на располагању, морамо да победимо и обрадујемо навијаче“

02.12.2022. 09:02
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић потврдио је синоћ да су сви играчи на располагању за меч против Швајцарске у трећем колу групе Г на Свјетском првенству у Катару.

- Сви су на располагању и то је добра ствар. Радили смо ова два дана у пуном капацитету и то је оно што мене као тренера може и мора да радује - рекао је Стојковић за РТС.

Он је поновио да међу репрезентативцима влада добра атмосфера.

- То ме највише радује да имамо једну сјајну атмосферу, да имамо једно јединство. Управо атмосферу коју смо имали од када смо се први пут састали марта 2021. године, имамо је и данас. Тако да смо свесни одговорности која је испред нас. Свесно смо изазова који нас чека, али то смо знали. Нисмо изненађени. Знам да се прави паника, хистерија, и ја то све разумем. У нашим редовима је стање потпуно редовно и врло, врло расположени дочекујемо тај меч. Наш разговор, то је један састанак у којем морате да потенцирате неке ствари. Да скренете пажњу на важност. То су неке анализе и нека размишљања и мислим да су они одлично схватили те моје поруке - додао је селектор Србије.

Утакмица између Србије и Швајцарске биће одиграна вечерас од 20 сати.

- Ми смо пропустили шансу против Камеруна. Не кажем да смо лоше играли, али смо због наших глупости довели да одиграмо утакмицу 3:3, иако је она морала да буде у нашу корист. По ономе што смо показали, али свака грешка се плаћа. Добро је да нисмо изгубили. Била би велика штета да смо те две утакмице изгубили и да пет дана чекамо Швајцарску без икаквог мотива или важности. Швајцарска је одлична екипа и не треба да заборавимо чињеницу да су они завршили испред једне велике фудбалске земље. То је Италија. Самим тим заслужено су визирали своје пасоше за овај Мундијал. Када гледамо њихове карактеристике, они су једна одлична екипа која је заслужено на Мундијалу. На нама је да покажемо наш квалитет и да у том дуелу изађемо као победници - навео је Стојковић.

Бразил је први на табели групе Г са шест бодова, Швајцарска има три, а Србија и Камерун по један. У другом мечу трећег кола групе Г, састају се Бразил и Камерун.

- Швајцарци имају ту предност да њима одговарају два резултата, а нама практично само један. Нашом грешком, могло је бити обрнуто. Без обзира то неће умањити наше амбиције, то неће умањити нашу жељу и то је оно што један тим треба да има да би дошао до резултата - рекао је Стојковић.

Србија има велику подршку навијача у Катару.

- Навијачи су били феноменални и користим прилику да им се поново захвалим. Ја не памтим Мундијал да је било оволико наших људи, који су нас бодрили од првог до последњег минута. На нама је да им се реванширамо, а једино што можемо да урадимо је да победимо Швајцарску и тако их учиномо срећним. Претпостављам да ће и ова утакмица бити под великом пажњом и интересовањем, како једне тако и друге стране. Надам се да ће сутра на стадиону бити хиљаде навијача из Србије који желјно очекују да наш тим победи - закључио је селектор Стојковић.

Коментари 0
Повезане вијести
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
За малом Данком се и даље трага За малом Данком се и даље трага
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 52m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    23h 16m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    10h 22m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    18h 45m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    10h 3m
    0