Пилот несталог авиона Швајцарац, путници држављани Њемачке и Хрватске

29.05.2022. 20:53
0
ИЗВОР: srna.rs

Пилот спортског авиона "цесна" који је данас нестао између Слуња и Раковице у Хрватској био је Швајцарац, а путници су били двоје држављана Њемачке и један хрватски држављанин, подаци су из хрватске полиције.

Ту је информацију полиција добила у најави лета од обласне контроле лета Сплит, рекао је за ТВ "Нова" начелник Полицијске управе карловачке Дарко Братић.

Хрватска горска служба спашавања /ХГСС/ објавила је на "Твитер" профилу да у потрази за спортским авионом тренутно учествује 35 припадника Министарства унутрашњих послова и 83 члана ХГСС-а, међу којима је и седам истражних тимова који користе псе.

- Терен је изразито тежак, али потрага се наставља током ноћи. У наредним часовима стижу тимови ХГСС-а из цијеле Хрватске - додају из ХГСС-а.

Руководилац ХГСС-а Јосип Гранић рекао је да се у потрагу укључио већи број људи, те да је прегледано веће подручје.

Авион се сматра несталим, каже Гранић и додаје да не могу прејудицирати да ли је пао, преноси портал "Индекс".

Данас је у 11.25 часова с радара Хрватске контроле лета ширем слуњском подручју нестао авион "цесна 182" који је летио из правца Сплита према Њемачкој, а у њему су биле четири особе.

Одмах по дојави у претрагу подручја се укључио велики број полицајаца, међу којима су и припадници специјалне и интервентне полиције, те припадници Хрватске горске службе спашавања који у претрази користе дронове. 

Коментари 0
Повезане вијести
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 27m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    18h 0m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    17h 41m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    22h 52m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    22h 6m
    0