Pilot nestalog aviona Švajcarac, putnici državljani Njemačke i Hrvatske

29.05.2022. 20:53
0
IZVOR: srna.rs

Pilot sportskog aviona "cesna" koji je danas nestao između Slunja i Rakovice u Hrvatskoj bio je Švajcarac, a putnici su bili dvoje državljana Njemačke i jedan hrvatski državljanin, podaci su iz hrvatske policije.

Tu je informaciju policija dobila u najavi leta od oblasne kontrole leta Split, rekao je za TV "Nova" načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić.

Hrvatska gorska služba spašavanja /HGSS/ objavila je na "Tviter" profilu da u potrazi za sportskim avionom trenutno učestvuje 35 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i 83 člana HGSS-a, među kojima je i sedam istražnih timova koji koriste pse.

- Teren je izrazito težak, ali potraga se nastavlja tokom noći. U narednim časovima stižu timovi HGSS-a iz cijele Hrvatske - dodaju iz HGSS-a.

Rukovodilac HGSS-a Josip Granić rekao je da se u potragu uključio veći broj ljudi, te da je pregledano veće područje.

Avion se smatra nestalim, kaže Granić i dodaje da ne mogu prejudicirati da li je pao, prenosi portal "Indeks".

Danas je u 11.25 časova s radara Hrvatske kontrole leta širem slunjskom području nestao avion "cesna 182" koji je letio iz pravca Splita prema Njemačkoj, a u njemu su bile četiri osobe.

Odmah po dojavi u pretragu područja se uključio veliki broj policajaca, među kojima su i pripadnici specijalne i interventne policije, te pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja koji u pretrazi koriste dronove. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro je zadrmalo" Zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro je zadrmalo"
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata
Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44 Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    22h 47m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    20h 22m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    6h 21m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    4h 48m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    6h 40m
    0