Писма читалаца: Студенти у Студентском дому у Фочи гладују (ФОТО)

06.09.2022. 14:59
9
ИЗВОР: katera.news

Порталу Катера јавила се читатељка, која је у име студената који су смјештени у Јавној установи Студентски дом Фоча, изразила незадовољство неадекватном храном у студентској мензи.

Писмо преносимо у цјелости.

- Већ дужи период упркос константним притужбама на квалитет хране, расподјелу храњивих материја, односно нутритивну вриједност оброка, величину порција, ЈУ Студентски дом Фоча не жели узети критике у разматрање.

Свакодневно смо суочени са непријатностима приликом одласка у мензу и приморани смо додатно наручивати оброке упркос цијени дома коју плаћамо, а која износи 144 КМ мјесечно, за смјештај и храну. Желимо апеловати на ЈУ Студентски дом Фоча да се квалитет хране и величина порција подигну на виши ниво, у складу са потребама младих људи.

Такође, суочавамо се са проблемима у гастроинтестиналном тракту због велике количине масноћа и недостатка протеина и поврћа у оброцима. Надамо се да ће се да ћемо сачувати и очувати здравље студената, а ЈУ Студентски дом Фоча коначно узео критике у разматрање.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: Уступљене фотографије

Коментари 9
 • Generic placeholder image
  Www 07.09.2022. 09:19
  Slažem se sa komentarima i sa studentima,ali kako odjednom pred izbore se javi,kao do sad nisu bili takvi obroci,politika opet.Nikad te menze bilo domovi,bilo bolnice nisu imale "neki"obrok,ali eto baš sad odlučili da se bune,providno zar ne?
 • Generic placeholder image
  СВАШТА! 06.09.2022. 22:47
  Е моји студенти! Ништа ви не знате. Док вас води и заступа онај мали љигавац Урош Бјелица бићете само гласачи СНСД-а. Студирате тешке факултете, онда ћете гледати да се домогнете Њемачке, а ваше колеге као што су ови доктори који коментаришу и чуде се што се јављате су већ увелико у Додиковом систему власти. Зато, мотке у руке и то говњаве па средите стање. И Тито је устукнуо пред студентима, а ви увуците рогове кад појма немате о својим правима!
 • Generic placeholder image
  Andrej 06.09.2022. 22:36
  Како читам ово највише сам забринут због неких коментара као што су: "Шта хоће студенти, они само троше паре и ништа не раде", "Нека раде ма нек' зараде" итд.
  Ништа није до студената. Власти се хвале колико новца се улаже у "Високи образовни систем", па ваљда је нормално да се младим људима од тог силног новца обезбједи добар оброк. У 21. вијеку није нормално бити гладан за вријеме боравка у студентском дому и у болницама, а ево видимо да такви проблеми постоје. За прикупљање политичких поена студенти су "будућност и будући ослонац државе", а када "будућност" проговори или се "ослонац" помакне због притиска који не може да издржи е то је онда проблем. Онда се појављују "паметни" који нападају свим средствима и тако јако ударају по "будућности нам и ослонцу".
  Лијепо молим да се људи договоре сами са собом. Ако нам студенти не ваљају ајде онда лијепо да угасимо све факултете. Свакако нам се не питају ништа паметни и образовани.
 • Generic placeholder image
  Re Dejan 06.09.2022. 21:15
  Baš si pametan, što nisi napisao kako ministarstvo, vlada RS, grad trebaju sufinancirati studentski standard, hranu u menzama a ne kao oni da daju stipendije onim koji su otišli iz RS da studiraju po bijelom svijetu.
  Ti se ovdje neće vratiti, dajte taj novac da se uloži za vrijednu djecu siromašnih roditelja koja su ostala među nama da grade naše društvo, da ovdje zadnju porodice i rađaju djecu.
 • Generic placeholder image
  Sramota 06.09.2022. 21:11
  Sramota za Ministarstvo, studenski parlament koji se ulizuje ministru i trenutnoj stranačkoj strukturi jer su svi aktivni članovi iste.
  Nama studentima je jasno da oni vanjsku samo svoj lični interes, baš ih briga šta mi jedemo.
 • Generic placeholder image
  Dejan 06.09.2022. 20:45
  Sta ocekivati za taj iznos novca od 144 KM smjestaj I obrok realno
 • Generic placeholder image
  Fočanizam 06.09.2022. 18:50
  Menza je uvijek takva bila, oskudna i nezdrava, a kako drugačije kad je Fočak direktor. Za vrijeme studija nikad me Fočak nije počastio. Fočaci gladni jeli su kod nas studenata.
 • Generic placeholder image
  Goran 06.09.2022. 17:31
  Podržavam studente. Ne slažem se sa onima koji kažu, pa hrana je bila lošija kad smo mi studirali. Kao društvo treba da napredujemo u svim segmentima, pa i u uslovima za studiranje. Zar hrana treba biti podjednako loša kao prije 20 ili 30 godina?
 • Generic placeholder image
  Akcijareakcija 06.09.2022. 15:37
  Ko se nije hranio u studentskom domu u Lukavici početkom ovog vijeka taj ne zna šta je glad
Повезане вијести
Писма читалаца: Становници насеља Луке ускоро неће моћи прићи својим кућама Писма читалаца: Становници насеља Луке ускоро неће моћи прићи својим кућама
Писма читалаца: Ко је донио одлуку да се гробље у Београдској улици прошири до кућа и дјечијег игралишта? Писма читалаца: Ко је донио одлуку да се гробље у Београдској улици прошири до кућа и дјеч...
Писма читалаца: Да ли ЈП „Водовод и канализација“ Пале вријеђа интелигенцију својих корисника? Писма читалаца: Да ли ЈП „Водовод и канализација“ Пале вријеђа интелигенцију својих корисн...
Најчитаније
 • Уједињена Српска ће имати свог кандидата за начелника општине Источна Илиџа
  14h 56m
  0
 • Преминуо Никола, отац херој
  17h 14m
  0
 • Јак земљотрес погодио БиХ
  9h 37m
  0
 • Завршен програм цјеложивотног учења на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву (ФОТО)
  17h 25m
  0
 • „Дани тикве“ сљедећи викенд у Источном Сарајеву
  15h 41m
  1