Pisma čitalaca: Studenti u Studentskom domu u Foči gladuju (FOTO)

06.09.2022. 14:59
9
IZVOR: katera.news

Portalu Katera javila se čitateljka, koja je u ime studenata koji su smješteni u Javnoj ustanovi Studentski dom Foča, izrazila nezadovoljstvo neadekvatnom hranom u studentskoj menzi.

Pismo prenosimo u cjelosti.

- Već duži period uprkos konstantnim pritužbama na kvalitet hrane, raspodjelu hranjivih materija, odnosno nutritivnu vrijednost obroka, veličinu porcija, JU Studentski dom Foča ne želi uzeti kritike u razmatranje.

Svakodnevno smo suočeni sa neprijatnostima prilikom odlaska u menzu i primorani smo dodatno naručivati obroke uprkos cijeni doma koju plaćamo, a koja iznosi 144 KM mjesečno, za smještaj i hranu. Želimo apelovati na JU Studentski dom Foča da se kvalitet hrane i veličina porcija podignu na viši nivo, u skladu sa potrebama mladih ljudi.

Takođe, suočavamo se sa problemima u gastrointestinalnom traktu zbog velike količine masnoća i nedostatka proteina i povrća u obrocima. Nadamo se da će se da ćemo sačuvati i očuvati zdravlje studenata, a JU Studentski dom Foča konačno uzeo kritike u razmatranje.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Ustupljene fotografije

Komentari 9
  • Generic placeholder image
    Www 07.09.2022. 09:19
    Slažem se sa komentarima i sa studentima,ali kako odjednom pred izbore se javi,kao do sad nisu bili takvi obroci,politika opet.Nikad te menze bilo domovi,bilo bolnice nisu imale "neki"obrok,ali eto baš sad odlučili da se bune,providno zar ne?
  • Generic placeholder image
    SVAŠTA! 06.09.2022. 22:47
    E moji studenti! Ništa vi ne znate. Dok vas vodi i zastupa onaj mali ljigavac Uroš Bjelica bićete samo glasači SNSD-a. Studirate teške fakultete, onda ćete gledati da se domognete Njemačke, a vaše kolege kao što su ovi doktori koji komentarišu i čude se što se javljate su već uveliko u Dodikovom sistemu vlasti. Zato, motke u ruke i to govnjave pa sredite stanje. I Tito je ustuknuo pred studentima, a vi uvucite rogove kad pojma nemate o svojim pravima!
  • Generic placeholder image
    Andrej 06.09.2022. 22:36
    Kako čitam ovo najviše sam zabrinut zbog nekih komentara kao što su: "Šta hoće studenti, oni samo troše pare i ništa ne rade", "Neka rade ma nek' zarade" itd.
    Ništa nije do studenata. Vlasti se hvale koliko novca se ulaže u "Visoki obrazovni sistem", pa valjda je normalno da se mladim ljudima od tog silnog novca obezbjedi dobar obrok. U 21. vijeku nije normalno biti gladan za vrijeme boravka u studentskom domu i u bolnicama, a evo vidimo da takvi problemi postoje. Za prikupljanje političkih poena studenti su "budućnost i budući oslonac države", a kada "budućnost" progovori ili se "oslonac" pomakne zbog pritiska koji ne može da izdrži e to je onda problem. Onda se pojavljuju "pametni" koji napadaju svim sredstvima i tako jako udaraju po "budućnosti nam i osloncu".
    Lijepo molim da se ljudi dogovore sami sa sobom. Ako nam studenti ne valjaju ajde onda lijepo da ugasimo sve fakultete. Svakako nam se ne pitaju ništa pametni i obrazovani.
  • Generic placeholder image
    Re Dejan 06.09.2022. 21:15
    Baš si pametan, što nisi napisao kako ministarstvo, vlada RS, grad trebaju sufinancirati studentski standard, hranu u menzama a ne kao oni da daju stipendije onim koji su otišli iz RS da studiraju po bijelom svijetu.
    Ti se ovdje neće vratiti, dajte taj novac da se uloži za vrijednu djecu siromašnih roditelja koja su ostala među nama da grade naše društvo, da ovdje zadnju porodice i rađaju djecu.
  • Generic placeholder image
    Sramota 06.09.2022. 21:11
    Sramota za Ministarstvo, studenski parlament koji se ulizuje ministru i trenutnoj stranačkoj strukturi jer su svi aktivni članovi iste.
    Nama studentima je jasno da oni vanjsku samo svoj lični interes, baš ih briga šta mi jedemo.
  • Generic placeholder image
    Dejan 06.09.2022. 20:45
    Sta ocekivati za taj iznos novca od 144 KM smjestaj I obrok realno
  • Generic placeholder image
    Fočanizam 06.09.2022. 18:50
    Menza je uvijek takva bila, oskudna i nezdrava, a kako drugačije kad je Fočak direktor. Za vrijeme studija nikad me Fočak nije počastio. Fočaci gladni jeli su kod nas studenata.
  • Generic placeholder image
    Goran 06.09.2022. 17:31
    Podržavam studente. Ne slažem se sa onima koji kažu, pa hrana je bila lošija kad smo mi studirali. Kao društvo treba da napredujemo u svim segmentima, pa i u uslovima za studiranje. Zar hrana treba biti podjednako loša kao prije 20 ili 30 godina?
  • Generic placeholder image
    Akcijareakcija 06.09.2022. 15:37
    Ko se nije hranio u studentskom domu u Lukavici početkom ovog vijeka taj ne zna šta je glad
Povezane vijesti
Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate
Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji? Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji?
Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    13h 8m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    14h 23m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    20h 14m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    18h 41m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    20h 33m
    0