Планинари "Јаворине" извели успон до Огорјелице у част Републике Српске

09.01.2021. 17:20
0
ИЗВОР: Kатера

Поводом Дана Републике 9. јануара планинари, чланови планинарског друштва "Јаворина" Пале положили су јутрос вијенце на централно спомен-обиљежје погинулим припадницима Војске и Полиције Републике Српске поријеклом са Сарајевско-романијске регије.

Након тога су се упутили на њихову матичну планину Јахорину гдје су успоном кроз велике снијежне сметове, уз јак сјеверни вјетар и врло малу видљивост усљед густе магле приступили на највиши врх Јахорине - Огорјелица 1916м/нв, те су и на тај начин одали дужно поштовање свима онима који су Републику Српску створили у миру, очували у рату и свима онима који и дан данас, упркос бројним искушењима чувају њено достојанство.

Секретар ПД "Јаворина" Пале Симо Терзић додаје и да овим путем желе да свим грађанима Републике Српске честитају Дан Републике 9. јануар уз жељу да ћемо га у будућности прослављати у слободи, миру и са осећајем неизмјерног поноса у нашим срцима.

Коментари 0
Повезане вијести
Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу! Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО) Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    23h 12m
    6
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    4h 13m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    5h 1m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    20h 15m
    2
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    1h 59m
    0