Планирана изградња бициклистичке стазе Сарајево - Пале

24.06.2020. 22:49
1
ИЗВОР: Klix

Начелник општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић примио је данас у свом кабинету шефа делегације Европске уније у Босни и Херцеговини Јохана Сатлера, а једна од најзначајнијих тема о којима су разговарали била је изградња бициклистичке стазе од опшине Стари Град до Пала, саопшено је из ове локалне заједнице.

Како је наведено, ради се о пројекту реконструкције трасе пруге Сарајево-Пале гдје би на потезу од Старе жељезничке станице на Бистрику до Старе жељезничке станице на Палама била изграђена бициклистичка стаза, а инвеститор ових радова била би ЕУ.

Како је речено током састанка, најважније је да су опшине Стари Град, Источни Стари Град и Пале изразиле спремност на заједничку реализацију овог пројекта, те би у наредном периоду требао бити потписан и меморандум о заједничкој сарадњи. Овај пројекат, како је наведено, био би још један примјер добре међуопшинске, али и међуентитетске сарадње између Старог Града, Источног Старог Града и Пала.

Опшински начелник Хаџибајрић током састанка истакао је да је дио трасе која се налази на територији Старог Града потребно очистити од корова и растиња, евентуално подузети и друге радове, те да је ово идеја која се и раније разматрала тако да је већ рађена одређена пројектна документација.

- Општина Стари Град и ја као начелник стојимо на располагању за пуну техничку и административну подршку овом пројекту. Изградња бициклистичке стазе од Старе жељезничке станице на Бистрику до Пала значајно би обогатила и туристичку понуду, а у будућности би се могла користити и за организацију бројних такмичења и слично -казао је Хаџибајрић.

Како је наглашено током састанка, изградња бициклистичке стазе требала би почети одмах након ревизије пројектне документације.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Zoran 26.06.2020. 05:52
    Tobi bila prava star
    Da napoklon biciklisti mogu uzivati na tom potezu iz sarajeva ka palama i obratno
    Samo jos je pitsnje kadace to oziviti veliki poz za ta projekat
    Zoran biciklista
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 4m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 11m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    16h 53m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 31m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 3m
    0