„Плави телефон“ безбиједно мјесто гдје се може обратити за помоћ

15.11.2022. 10:35
0
ИЗВОР: katera.news

„Плави телефон“ је савјетодавна линија за дјецу, младе и одрасле коју је 2013. године покренуло Удружење „Нова генерација“ из Бање Луке. Услуга је анонимна и бесплатна за све позиве мобилне и фиксне телефоније у БиХ, а дјеца и одрасли могу да се обрате путем телефона или електронског савјетовања.

Електронско савјетовање подразумијева дописивање са савјетницима путем е-поруке, чета или друштвених мрежа, Фејсбук и Инстаграм. 

„Плави телефон“ је сигурно мјесто гдје свака особа може да се обрати уколико има проблем и жели са стручним особама да подијели како се осјећа и шта је мучи.

Савјетници „Плавог телефона“ су ту да саслушају особу, да јој пруже подршку и да кроз разговор заједно са њом покушају да осмисле рјешење које би било најадекватније за одређену ситуацију или проблем. Савјетник никада неће критиковати или осуђивати особу или умањивати њен проблем. Сматрају да је сваки проблем важан и да не постоје велики или мали проблем. Важно им је да се особа осјећа сигурно и слободно да у току разговора са њима подијели оно што је мучи.

Линија је тренутно доступна сваким радним даном од 9.00 до 22.00 часа, а грађани могу да се обрате путем бесплатног броја телефона 080 05 03 05 или да пишу путем чета који се налази на сајту plavitelefon.ba. 

Све активности које спроводи „Плави телефон“ подржала је компанија м:тел, која обезбјеђује бесплатне позиве на овај број.

„Плави телефон“ је дио регионалног пројекта ,,Ублажавање социо-економског утицаја КОВИД-19 на дјецу на простору западног Балкана и Турске“, који финансира Европска унија у БиХ и УНИЦЕФ БиХ.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Пренеси број у м:тел и узми 100 ГБ бонуса! Пренеси број у м:тел и узми 100 ГБ бонуса!
Одржана прва панел-дискусија у оквиру пројекта „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на Одржана прва панел-дискусија у оквиру пројекта „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на
М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балкана“ М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балк...
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 27m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 41m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 31m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 46m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 29m
    0