„Плави телефон“ безбиједно мјесто гдје се може обратити за помоћ

15.11.2022. 10:35
0
ИЗВОР: katera.news

„Плави телефон“ је савјетодавна линија за дјецу, младе и одрасле коју је 2013. године покренуло Удружење „Нова генерација“ из Бање Луке. Услуга је анонимна и бесплатна за све позиве мобилне и фиксне телефоније у БиХ, а дјеца и одрасли могу да се обрате путем телефона или електронског савјетовања.

Електронско савјетовање подразумијева дописивање са савјетницима путем е-поруке, чета или друштвених мрежа, Фејсбук и Инстаграм. 

„Плави телефон“ је сигурно мјесто гдје свака особа може да се обрати уколико има проблем и жели са стручним особама да подијели како се осјећа и шта је мучи.

Савјетници „Плавог телефона“ су ту да саслушају особу, да јој пруже подршку и да кроз разговор заједно са њом покушају да осмисле рјешење које би било најадекватније за одређену ситуацију или проблем. Савјетник никада неће критиковати или осуђивати особу или умањивати њен проблем. Сматрају да је сваки проблем важан и да не постоје велики или мали проблем. Важно им је да се особа осјећа сигурно и слободно да у току разговора са њима подијели оно што је мучи.

Линија је тренутно доступна сваким радним даном од 9.00 до 22.00 часа, а грађани могу да се обрате путем бесплатног броја телефона 080 05 03 05 или да пишу путем чета који се налази на сајту plavitelefon.ba. 

Све активности које спроводи „Плави телефон“ подржала је компанија м:тел, која обезбјеђује бесплатне позиве на овај број.

„Плави телефон“ је дио регионалног пројекта ,,Ублажавање социо-економског утицаја КОВИД-19 на дјецу на простору западног Балкана и Турске“, који финансира Европска унија у БиХ и УНИЦЕФ БиХ.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
„Дом инвест“ гради дом за вас „Дом инвест“ гради дом за вас
Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета
Најчитаније
 • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
  22h 22m
  0
 • „Дом инвест“ гради дом за вас
  19h 51m
  0
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  14h 5m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  19h 9m
  1
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  10h 17m
  0