„Plavi telefon“ bezbijedno mjesto gdje se može obratiti za pomoć

15.11.2022. 10:35
0
IZVOR: katera.news

„Plavi telefon“ je savjetodavna linija za djecu, mlade i odrasle koju je 2013. godine pokrenulo Udruženje „Nova generacija“ iz Banje Luke. Usluga je anonimna i besplatna za sve pozive mobilne i fiksne telefonije u BiH, a djeca i odrasli mogu da se obrate putem telefona ili elektronskog savjetovanja.

Elektronsko savjetovanje podrazumijeva dopisivanje sa savjetnicima putem e-poruke, četa ili društvenih mreža, Fejsbuk i Instagram. 

„Plavi telefon“ je sigurno mjesto gdje svaka osoba može da se obrati ukoliko ima problem i želi sa stručnim osobama da podijeli kako se osjeća i šta je muči.

Savjetnici „Plavog telefona“ su tu da saslušaju osobu, da joj pruže podršku i da kroz razgovor zajedno sa njom pokušaju da osmisle rješenje koje bi bilo najadekvatnije za određenu situaciju ili problem. Savjetnik nikada neće kritikovati ili osuđivati osobu ili umanjivati njen problem. Smatraju da je svaki problem važan i da ne postoje veliki ili mali problem. Važno im je da se osoba osjeća sigurno i slobodno da u toku razgovora sa njima podijeli ono što je muči.

Linija je trenutno dostupna svakim radnim danom od 9.00 do 22.00 časa, a građani mogu da se obrate putem besplatnog broja telefona 080 05 03 05 ili da pišu putem četa koji se nalazi na sajtu plavitelefon.ba. 

Sve aktivnosti koje sprovodi „Plavi telefon“ podržala je kompanija m:tel, koja obezbjeđuje besplatne pozive na ovaj broj.

„Plavi telefon“ je dio regionalnog projekta ,,Ublažavanje socio-ekonomskog uticaja KOVID-19 na djecu na prostoru zapadnog Balkana i Turske“, koji finansira Evropska unija u BiH i UNICEF BiH.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Savremene učionice i video-nadzor – donacija kompanije m:tel Savremene učionice i video-nadzor – donacija kompanije m:tel
HBO Max postao je Max– uživajte u najboljim sadržajima putem m:tel-a HBO Max postao je Max– uživajte u najboljim sadržajima putem m:tel-a
M:tel na najvišem stepenu likvidnosti od osnivanja M:tel na najvišem stepenu likvidnosti od osnivanja
Najčitanije
 • Apel građanima u Istočnom Sarajevu: Čuvajte se zmija!
  10h 11m
  3
 • Priča o mrtvoj dragoj – Lenka Dunđerski i Laza Kostić
  15h 25m
  0
 • Sutra prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
  5h 56m
  1
 • Brat ministra BiH Vojina Mijatovića nasmrt pretučen u Beogradu
  14h 14m
  0
 • Milica Borovčanin učenik generacije SŠC „Vasilije Ostroški“
  11h 53m
  4