Пливачица након леукемије изборила пласман на Олимпијским играма

04.04.2021. 21:41
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Јапанска пливачица Рикако Икее, хероина Азијских игара 2018, осигурала је наступ на Олимпијским играма у Токију нешто више од двије године након што јој је установљена леукемија.

У Јапанским квалификацијама у дисциплини 100 метара делфин њено вријеме од 57.77 секунди није било довољно за појединачни наступ у Токију, али било је довољно за пласман у Јапанску мјешовиту штафету, преноси АФП.

Јапанска пливачица провела је десет мјесеци у болници од фебруара 2019., а тренинзима се вратила тек у марту прошле године.

- Нисам била толико самоувјерена као у квалификацијама прије пет година и нисам очекивала да ћу се пласирати. Већ сам намјестила своје мисли на Игре 2024 - рекла је 20-годишња Икее који је на Азијским играма 2018. освојила шест златних и двије сребрне медаље.

Она је свјетска јуниорска рекордерка у дисциплини 50 метара слободно и 50 метара делфин.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    3h 46m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    14h 4m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    14h 10m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    14h 8m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    12h 59m
    0