Рукомет: Напад изневјерио Славију

08.12.2019. 18:41
0
ИЗВОР: Sport DC

Рукометаши Борца савладали су тешком муком Славију у Источном Сарајеву 27:26 у посљедњој утакмици 13. кола Премијер лиге БиХ.

Могла је утакмица да оде и у потпуно другом правцу, али је Славију, која је и данас била без Пекића и Тушевљака, у овом мечу потпуно изневјерио напад, док је Бојан Љубишић још једном доказао своју класу и најзаслужнији је за тријумф Бањалучана. А да је Славија свела техничке грешке у нападу за пола, па чак и за трећину, вјероватно би се друга пјесма пјевала у  Источном Сарајеву.

Не претјерано допадљив, али изузетно борбен рукомет виђен је у првом полувремену утакмице. Славија је одлично играла одбрану, а на голу је бриљирао Милош Мочевић који је зауставио прва четири шута гостију, од чега и један седмерац. Добио је, иначе, Борац три седмерца у првом дијелу, али је редом Мочевић заустављао Рађеновића, Вучићевића и Ђурђевића. Борац први гол постиже у 4.минуту кафа Линхарес истрчава контру и погађа за 1:1. Након тога, убрзава се игра што годи Борцу и они први пут одлазе на +2, 3:5. Ипак, од осме минуте Борац нема рјешења како да пронађе пут до мреже Мочевића па десет минута остају без поготка што Славија користи и серијом 4:0 са по два гола Хрбата и Бенића одлази на +2, 7:5. А да је било више среће и концентрације, могла је Славија имати и већу предност, но огроман број техничких погрешака им то није дозволио, као ни пет погођених статива или пречки.

И Борац је имао доста проблема у нападу, није то била њихова игра, али су у финишу искористили поклон судија Куловића и Шкаљића који искључују истовремено два рукометаша домаћих и преко Немање Вучићевића са црте долазе до лаких голова, те на одмор одлазе са +1, 10:11.

На старту другог полувремена разбранио се Бојан Љубишић, те уз сјајног Милана Дакића у нападу Борац прави серију 3:0 и оставља Соколове осам минута без гола. Иван Бенић прекида ту серију, а онда се Славија нагло дигла и стигла до изједначења. Једини који су играли нешто у Борцу били су Љубишић и Дакић, па је Мирко Микић већ у 44. минуту на 18:18 морао да зове тимеоут. Уродио је он плодом, па Борац за непуне четири минуте поново долази до +3, 18:21, што сада Горана Томића приморава на минуту одмора. Дао је и он Славији разлог за задовољство, вратили су се, али Борац убрзо поново враћа макдималних +4, 21:25.

Вратила се Славија и из тога, дошла на - 2, а онда имала два напада за потпуни прикључак, али прво Мимић гријеши у контри, а потом Љубишић петнаестом одбтано хвата Хрбата, а онда и шеснаестом Божића. Митза Мимић на седам секунди до краја погађа за 26:27 и то би било то у овом мечу.Борац је стигао до тешко извојеване побједе за коју највише морају захвалити Бојану Љубишићу и чудесним одбранама у кључним тренуцима меча.

СЛАВИЈА - БОРАЦ 26:27 (10:11)
СРЦ ''Славија''
Гледалаца: 100
Судије: Един Куловић и Ведад Шкаљић
Седмерци: Славија 3 (2), Борац 4 (1)
Искључења: Славија 8 минута, Борац 2 минуте

Славија: Мочевић 11 одбрана, Трапара 1 одбрана, Бенић 7, Домазет, Карамехмедовић 3, Хрбат 3, Божић 2, Чизмовић, Тошић 2, Бојовић, Мимић 2, Брачковић 7, Берибака, Делалић  Тренер: Горан Томић

Борац: Љубишић 16 одбрана, Јеремић, Де Соуза 2, Ђурђевић 1, Тодоровић, Даничић 3, Миљковић 3, Њежић, Лукић, Кнеевић, Суботић, Вучићевић 5, Рађеновић 5, Челић, Драгичевић, Дакић 7  Тренер: Мирко Микић.

Коментари 0
Повезане вијести
Гледајте уживо пренос рукометне утакмице између „Славије“ и „Борца“ Гледајте уживо пренос рукометне утакмице између „Славије“ и „Борца“
Гледајте уживо пренос рукометне утакмице између „Славије“ и „Гласинца“ Гледајте уживо пренос рукометне утакмице између „Славије“ и „Гласинца“
Гледајте уживо пренос рукометне утакмице између „Славије“ и "Гласинца" Гледајте уживо пренос рукометне утакмице између „Славије“ и "Гласинца"
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    18h 30m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    19h 14m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    23h 19m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    23h 23m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    8h 50m
    0