Почела изградња игралишта у Тврдимићима

23.09.2019. 12:17
0
ИЗВОР: Срна

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић данас је у Тврдимићима озваничио почетак изградње мини-фудбалског терена вриједног 130.000 КМ.

Ћосић је новинарима рекао да је изградњу терена са вјештачком травом, димензија 40 пута 20 метара, те припадајућим трибинама, подржала Инвестиционо развојна банка Републике Српске /ИРБ/ са 85.000 КМ.

-Због тендерских процедура и одобравања пројекта, са градњом терена крећемо тек на крају грађевинске сезоне. Али, имајући у виду капацитет извођача радова - фирме `АИЗ` из Источног Сарајева, не сумњамо да ће ово бити окончано до краја новембра-, истакао је Ћосић.

Слика

Ћосић је додао да ће изградњом овог терена бити реализовани сви планови које је општинска управа зацртала за ову календарску годину, а који се тичу изградње будућег викенд-насеља у Тврдимићима.

Он је подсјетио да су до сада у Тврдимићима изграђени амфитеатар "Бели вук", два ловачка дома, те мјеста за одмор са забавним садржајем за дјецу.

-До краја године очекује нас избор стратешког партнера који ће градити викенд-насеље, како би у јануару могли расписати јавни позив за продају локација на којима ће бити грађене викенд-куће, док би у марту или априлу требало да почне изградња насеља и пратеће инфраструцтуре-, навео је Ћосић.

Према његовим ријечима, обавеза општинске управе је да из средстава, која буду остварена наплатом ренте, изгради саобраћајницу и пјешачке стазе кроз викенд-насеље, вјероватно зип-лајн, као и да буде започета изградња централног спомен-обиљежја.

-Наше жеља и планови су да овде развијемо туристичку дестинацију која ће за себе везати и развој пољопривреде и отворити ову локацију према Јахорини, јер према тој планини већ постоји макадамски пут-, поручио је Ћосић.

Директор фирме "АИЗ" Синиша Витковић увјерен је да ће радови бити завршени за 60 дана, те да ће грађани Источног Сарајева добити један модеран спортски терен који ће задовољити савремене трендове.

Коментари 0
Повезане вијести
Дружење пјесника Србије и Српске са основцима - "Пјесници у ђачком колу" Дружење пјесника Србије и Српске са основцима - "Пјесници у ђачком колу"
На Ликовној колонији "Бели вук" учествује девет умјетника из Српске и Србије На Ликовној колонији "Бели вук" учествује девет умјетника из Српске и Србије
На Тврдимићима отворена ликовна колонија "Бели вук" На Тврдимићима отворена ликовна колонија "Бели вук"
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 5m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    7h 3m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    15h 29m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    13h 44m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    15h 23m
    0