Почела школа сликања за дјецу у Источној Илиџи

08.08.2022. 20:15
1
ИЗВОР: katera.news

Креативна ликовна радионица „Школа сликања за дјецу“ почела је данас у Парохијском дому код Храма Светог Василија Острошког на Вељинама.

Вршилац дужности директора Центра за културу и информисање Источна Илиџа, Божидар Новаковић изразио је задовољство бројем пријављених учесника, истичући да су на отварање школе сликања дошла сва пријављена дјеца.

- Први дан након расписивања јавног позива било је преко 20 пријављене дјеце, а коначан број је 38 дјеце са подручја општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево. Такође, пријавило се и пар малишана из општина Пале и Соколац – рекао је он.

Новаковић је напоменуо да је данашња ликовна радионица требало да се одржи на шеталишту Др Миодраг Лазић, али да је усљед лоших временских услова у посљедњем тренутку премјештена у просторије Парохијског дома. Сутрашња радионица ће, према његовим ријечима, бити одржана испред Храма Светог Василија Остршког.

Он је рекао да је ријеч о пилот пројекту, чији је примарни циљ спознаја колико је дјеце заинтересовано за овакве активности.

- Ријеч је о бесплатној школи сликања, а уколико буде значајан број полазника који су заинтересвани да наставе ову радионицу ми ћемо имати сталну школу сликања при Центру за културу и информисање Источна Илиџа, која ће трајати током читаве године – нагласио је Новаковић.

Према његовим ријечима, у оквиру радионице полазници ће имати прилику да се упознају са основним ликовним техникама.

- Циљ радионице је, такође, развој креативних способности дјетета и упознавање са основним ликовним техникама. Дјеца ће се упознати са радом са оловком, графитом, акварелом и глином а са њима ће радити наш водитељ, ликовни умјетник Владимир Јакшић – закључио је Новаковић.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: katera.news

Полазници школе сликања једногласно су се сложили да им је ликовно омиљени предмет у школи, а да је ова ликовна радионица добра прилика и за сликање, али и за дружење.

Лана Чаваркапа, дванаестогодишња ученица Основне школе „Јован Дучић“, рекла је да је цртање њен омиљени хоби, те да највише воли сликати природу, али и ликове из цртаних филмова.

- Када цртам осјећам се слободно, опуштено, мирно и добијем неку сигурност. У радионицу сам дошла да се дружим, али и да напредујем у цртању и да научим још неке технике – рекла је Чаваркапа.

Десетогодишња Катарина Вукадиновић дошла је у школу сликања са својим млађим братом Теодором како би усавршили технике цртања.

- Највише волим да цртам ситне предмете, као што су мали инсекти и цвијеће јер на њима има много детаља – нагласила је Вукадиновићева.

Програм Школа сликања за дјецу је креативна ликовна радионица намијењена дјеци узраста до 15 година, организована с циљем интензивног развоја креативних способности и потенцијала, усвајања различитих ликовних техника, квалитетног провођења слободног времена, учења о свијету ликовне умјетности и дизајна, развијања смисла за лијепо, креативности и способности критичког мишљења, развијања индивидуалности, подстицања на истраживање и изражавање властитих доживљаја и идеја.

Радионице организује Центар за културу и информисање Источна Илиџа и трајаће до петка, 12. августа, у периоду од 18.00 до 19.30 часова.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Fuuj 08.08.2022. 23:13
  Cilj radionice je prikupljanje glasova za sds i nista drugo....da nije tako ne bi odbornik iz te stranke stajao u pozadini....fuuj
Повезане вијести
Лана Пантић побједник такмичења у рецитовању у Источној Илиџи Лана Пантић побједник такмичења у рецитовању у Источној Илиџи
Пјесничко вече Горана Врачара и Јелене Глишић у Источној Илиџи Пјесничко вече Горана Врачара и Јелене Глишић у Источној Илиџи
Основцима у Источној Илиџи представљена “Чаробна књига” Јелене Глишић (ФОТО) Основцима у Источној Илиџи представљена “Чаробна књига” Јелене Глишић (ФОТО)
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву
  5h 15m
  3
 • Младић убио комшију ашовом
  13h 44m
  0
 • Пут од Лапишнице до Хан Дервенте освијетљен
  15h 24m
  14
 • Четворо погинулих у саобраћајној несрећи код Мостара
  16h 22m
  0
 • Данас јавна трибина СДС-а у Касиндолу
  16h 8m
  0