Почело рушење хотела „Јахорина“ (ВИДЕО)

11.07.2020. 11:52
0
ИЗВОР: capital.ba

На Јахорини је почело рушење истоименог девастираног хотела, а који су купили новосадски „Галенс“и фочански „Павгорд“ како би на истом мјесту градили највећи хотел на планини, потврђено је порталу CAPITAL.

Ове компаније су, на лицитацији одржаној почетком јула прошле године, купиле девастирани хотел „Јахорина“ за 3,5 милиона марака, а рок да почну са градњом новог хотела на истој локацији је јул ове године, што је и испоштовано. Рок за завршетак градње хотела је три године од куповине, односно до јула 2022. година.

У плану је изградња луксузног објекта који ће имати хотелски и апартмански дио намијењен за продају, са више од 40.000 метара квадратних простора.

-Планирани хотел високе категоризације имаће одређен број лукс соба, играоницу за дјецу, ресторане, кафе бар и централни хол, односно простор који туристима пружа својеврсно уточиште од промјењивог времена. Комодитет смјештајних јединица је изнад сваког стандарда и модерних трендова минимализације и уштеде на гостима. Најзахтјевнији гости ће бити у могућности да се осјећају као код куће, и боље од тога. За посјетиоце ће бити на располагању хотелски велнес и фитнес центар који ће да понуди СПА зону са базенима, теретану, као и мноштво пратећег садржаја- рекли су раније за медије у “Галенс инвесту”.

Слика

Инвеститори тврде да ће комплетна изградња хотела “Јахорина” коштати 100 милиона евра.

Хотел „Јахорина“ изгорио је 2002. године, а за вријеме рата у њему су биле смјештене избјеглице.

„Галенс“ тренутно гради стамбено – пословене комплексе у Београду и Новом Саду, те туристички комплекс „Златиборски бисер“. О њиховим инвестицијама CAPITAL је писао раније.

Та фирма је заједно с „Павгордом“ купила и некадашњу Павловић банку, коју су преименовали у Нашу банку.

Инвестиција на Јахорини била је и у фокусу сукоба функционера паљанског СНСД-а, начелника општине Пале Бошка Југовића и предсједника Надзорног одбора ОЦ „Јахорина“ Недељка Елека, о чему је CAPITAL писао у тексту „Инвеститори искориштени за политички обрачун Елек-Југовић“.

ВИДЕО рушења хотела „Јахорина“ можете погледати ОВДЈЕ.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    15h 9m
    5
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 52m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 44m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 37m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    19h 38m
    0