Почиње друго полугодиште - возачи опрезно

23.01.2023. 09:34
0
ИЗВОР: srna.rs

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске апеловало је да возачи моторних возила повећају опрезност у близини школа и вртића, јер данас почиње друго полугодиште и на путевима ће бити повећано присуство дјеце.

Овим поводом полицијски службеници ће, као и претходних година, бити присутни у близини школа, те превентивним дјеловањем спријечити угрожавање дјеце у саобраћају, саопштено је из МУП-а.

У саопштењу се додаје да ће полицијски службеници према потреби регулисати саобраћај, санкционисати учиниоце прекршаја и организовати уклањање непрописно паркираних возила.

- Посебно скрећемо пажњу возачима на повећање опреза током вожње за вријеме лоших временских услова и смањене видљивости, те да брзину кретања возила прилагоде условима на путу - наводи се у саопштењу.

Из ресорног министарства савјетују родитеље да дјецу, нарочито нижих разреда, упознају са саобраћајним правилима, да их упозоре да не претрчавају коловоз, да ходају пажљиво у колони један иза другог поготово на мјестима гдје нема тротоара, да користе обиљежене пјешачке прелазе, а уколико их нема да користе најкраћи пут, те да га прелазе само када у близини нема моторних возила.

- Дужност свих учесника у саобраћају је да поштују законске прописе како би своју и безбједност осталих учесника у саобраћају подигли на виши ниво - подсјетили су из Министарства.

Коментари 0
Повезане вијести
Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
Годишњица срамне арбитраже за Добрињу Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској? Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској?
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    18h 34m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    16h 3m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    10h 17m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    15h 21m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    6h 29m
    0