Počinje drugo polugodište - vozači oprezno

23.01.2023. 09:34
0
IZVOR: srna.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske apelovalo je da vozači motornih vozila povećaju opreznost u blizini škola i vrtića, jer danas počinje drugo polugodište i na putevima će biti povećano prisustvo djece.

Ovim povodom policijski službenici će, kao i prethodnih godina, biti prisutni u blizini škola, te preventivnim djelovanjem spriječiti ugrožavanje djece u saobraćaju, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se dodaje da će policijski službenici prema potrebi regulisati saobraćaj, sankcionisati učinioce prekršaja i organizovati uklanjanje nepropisno parkiranih vozila.

- Posebno skrećemo pažnju vozačima na povećanje opreza tokom vožnje za vrijeme loših vremenskih uslova i smanjene vidljivosti, te da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu - navodi se u saopštenju.

Iz resornog ministarstva savjetuju roditelje da djecu, naročito nižih razreda, upoznaju sa saobraćajnim pravilima, da ih upozore da ne pretrčavaju kolovoz, da hodaju pažljivo u koloni jedan iza drugog pogotovo na mjestima gdje nema trotoara, da koriste obilježene pješačke prelaze, a ukoliko ih nema da koriste najkraći put, te da ga prelaze samo kada u blizini nema motornih vozila.

- Dužnost svih učesnika u saobraćaju je da poštuju zakonske propise kako bi svoju i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo - podsjetili su iz Ministarstva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 24 bebe Srpska bogatija za 24 bebe
Naš grad bogatiji za tri dječaka Naš grad bogatiji za tri dječaka
U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    22h 0m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    12h 20m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    22h 44m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    1h 33m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    1h 27m
    0