Почиње Европско првенство у фудбалу

11.06.2021. 08:45
0
ИЗВОР: Срна

Европско фудбалско првенство, послије годину дана одгађања због пандемије вируса корона, почиње вечерас у Риму утакмицом између Италије и Турске.

Овај шампионат Европе играће се у 11 држава, односно у 11 градова, а титулу првака браниће селекција Португалије која је у финалу прошлог Европског првенства побиједила Француску са 1:0.

Као и на прошлом Европском првенству, учествоваће 24 екипе које ће бити подијељене у шест група. Прве двије репрезентације из сваке групе, као и четири најбоље трећепласиране, проћи ће у осмину финала.

Сваком тиму ће по утакмици бити дозвољено пет измјена, умјесто три, а Европска фудбалска унија дозволила је селекторима да позову 26 играча.

На Европском првенству први пут ће се користити и ВАР технологија.

Утакмице ће се играти у Амстердаму, Бакуу, Будимпешти, Букурешту, Глазгову, Копенхагену, Лондону, Минхену, Риму, Севиљи и Санкт Петербургу.

Финале овогодишњег Европског првенства биће одиграно 11. јула на Вемблију.

Шпанија и Њемачка су рекордери са по три европске титуле, Француска је два пута била првак, а титулу шампиона Европе освајали су и СССР, Италија, Чехословачка, Холандија, Данска, Грчка и Португалија.

Коментари 0
Повезане вијести
Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО) Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО)
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    21h 22m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    21h 29m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    18h 11m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    12h 49m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    13h 21m
    0