Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама

25.09.2023. 08:29
0
ИЗВОР: katera.news

У Палама данас почињу "Дани руског филма за дјецу", програм за основне школе и вртиће.

Пројекције ће се одржати у Културном центру Пале до 27. септембра. Све пројекције ће бити затвореног типа, и планиране су за ученике Основних школа „Пале“ и „Србија“ из Пала, ученици Основне школе „Мокро“ из Мокрог, као и дјеца из предшколских установа „Бубамара“ и „Цврчак“ из Пала.

Данас, након отварања манифестације у 11 часова,  на програму је дугометражни играни филм „Грозни тата“ у режији Јурија Коробјеникова и Карен Оганесјан. Филм је прилагођен за дјецу узраста од шест и више година.

Други дан, 26. септембра од 10 часова, на програму су два блока кратких анимираних филмова у трајању од по пола сата. Први блок је прилагођен за дјецу која похађају вртић а други за млађе основце.

Трећи дан, 27. септембра, у 12 часова на програму је дугометражни играни филм „Звезде ће ми показати пут“ у режији Филипа Абрјутина. Филм је прилагођен за дјецу виших разреда основне школе.

У склопу манифестације „Дани руског филма за дјецу“ биће промовисане и књиге за дјецу руских писаца.

Пројекције "Бајки дјетињства“ организује Кинотека Републике Српске у сарадњи са Фондом насљеђа руског зарубежја, телевизијом „Заједно РФ“, компанијом „Vifsaida“ и амбасадом Руске Федерације у БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежена слава Храма Сабора Светога архангела Гаврила у Палама Обиљежена слава Храма Сабора Светога архангела Гаврила у Палама
Храм Сабора Светога архангела Гаврила споменик рађања Српске и бисер Пала Храм Сабора Светога архангела Гаврила споменик рађања Српске и бисер Пала
Прекид електричне енергије у Палама Прекид електричне енергије у Палама
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 11m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 10m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 46m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 7m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 50m
    9