Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама

25.09.2023. 08:29
0
ИЗВОР: katera.news

У Палама данас почињу "Дани руског филма за дјецу", програм за основне школе и вртиће.

Пројекције ће се одржати у Културном центру Пале до 27. септембра. Све пројекције ће бити затвореног типа, и планиране су за ученике Основних школа „Пале“ и „Србија“ из Пала, ученици Основне школе „Мокро“ из Мокрог, као и дјеца из предшколских установа „Бубамара“ и „Цврчак“ из Пала.

Данас, након отварања манифестације у 11 часова,  на програму је дугометражни играни филм „Грозни тата“ у режији Јурија Коробјеникова и Карен Оганесјан. Филм је прилагођен за дјецу узраста од шест и више година.

Други дан, 26. септембра од 10 часова, на програму су два блока кратких анимираних филмова у трајању од по пола сата. Први блок је прилагођен за дјецу која похађају вртић а други за млађе основце.

Трећи дан, 27. септембра, у 12 часова на програму је дугометражни играни филм „Звезде ће ми показати пут“ у режији Филипа Абрјутина. Филм је прилагођен за дјецу виших разреда основне школе.

У склопу манифестације „Дани руског филма за дјецу“ биће промовисане и књиге за дјецу руских писаца.

Пројекције "Бајки дјетињства“ организује Кинотека Републике Српске у сарадњи са Фондом насљеђа руског зарубежја, телевизијом „Заједно РФ“, компанијом „Vifsaida“ и амбасадом Руске Федерације у БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
 • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
  11h 3m
  7
 • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
  11h 8m
  1
 • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
  12h 0m
  0
 • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
  12h 14m
  0
 • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
  23h 3m
  0