Подгорица на ногама због хапшења оца двоје дјеце (ВИДЕО)

19.06.2021. 10:00
0
ИЗВОР: bn.tv

Велики број грађана Подгорице окупио се због случаја самохраног оца Томаша Бошковића који је у Подгорици ухапшен због издржавања затворске казне од 30 дана.

Након хапшења Центар за социјални рад је покушао да преда његово двоје малолетне дјеце мајци. Грађани су најавили и нова окупљања, све док се Бошковић не пусти на слободу и врате му се дјеца.

Протест је почео око 17 сати најпре испред управне зграде Главног града, а касније испред Скупштине Црне Горе где су окупљени затражили да им се неко обрати.

На друштвеним мрежама кружи узнемиријући снимак хапшења човека, пред његовом децом, док су, како се наводи у описима видеа, радници Центра за социјални рад покушавали да узму дјецу и, како се наводи, одведу их мајци. На снимку се виде очајна деца како плачу и дозивају оца кога одводе у марицу и покушавају да побјегну од мајке.

У међувремену су грађани покренули и онлајн петицију хитан поступак враћања дјеце оцу.

Директорка Центра за социјални рад Марија Поповић потврдила је данас да ће бити преиспитана одговорност свих учесника овог догађаја. Не желећи да износи детаље због заштите малољетне дјеце и њихове приватности, она је појаснила да су у случај укључени водитељ, супервизор, руководилац, па и директор и сви који су у том ланцу показаће своју одговорност и интерес за добробит малишана.

-Социјални радник који је данас посјетио дјецу увјерио се да су на сигурном. Центар ће и даље наставити да предузима све мере и радње из домена своје надлежности везане за овај конкретан случај- рекла је Поповићева, додајући да се на снимку не види да службеница Центра за социјални рад вуче дјецу.

Поводом случаја Томаша Бошпковића и његове дјеце огласили су се данас и премијер Здравко Кроивокапић, потпредсједник Владе Дритан Абазовић и министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић који је дјецу посјетио како би се увјерио да су добро.

Кривокапић је поручио да добробит дјеце мора бити приоритет и рекао да је наложио министру финансија и социјалног старања да испита све околности око догађаја са дјецом, као и да санкционише све који нису професионално поступили.

Абазовић истакао је да права дјетета у потпуности морају бити заштићена и око тога нема никакве дилеме.

Коментаришући случај, он је навео да је за њега, као предсједника Савета за права дјетета, недопустиво да деца буду изложена онаквом стресу и трауми.

Коментари 0
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 11m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    21h 16m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    14h 59m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    16h 5m
    0