Подметнут пожар на кући Срба повратника код Пећи

19.12.2023. 12:44
0
ИЗВОР: srna.rs

У кући повратничке породице Павловић у Белом Пољу код Пећи избио је пожар за који постоје основане сумње да је подметнут, а у којем је изгорјела кровна конструкција и причињена знатна материјална штета.

Мјештани ове повратничке средине узнемирени су овим инцидентом, јер је имовина Павловића већ два пута паљена, а породица се мјесецима суочава са притисцима да имање прода локалном Албанцу, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

На недавно преминулог Благоја Павловића и његову супругу, која и данас живи на свом имању у Белом Пољу, локални Албанци вршили су стални притисак да продају имовину, што су они упорно одбијали да учине, ријешени да остану и опстану на свом огњишту.

Власница касно синоћ у тренутку избијања пожара није била у кући, а Канцеларија за Косово и Метохију наводи да ће помоћи храброј сународници да санира штету на објекту.

У саопштењу се наводи да је насиље над српским народом, посебно повратницима који су најрањивија категорија, будући да живе у малим заједницама и често у непријатељском окружењу, постало готово свакодневна појава на Косову и Метохији, а циљ је потпуно уклањање Срба и брисање трагова српског постојања са тих простора.

Канцеларија за Косово и Метохију поручила је да ће о овом инциденту информисати међународне инстанце.

- Захтевамо од међународних снага на Косову и Метохији да појачају присуство у већински српским срединама, посебно у изолованим повратничким заједницама, јер у овоме тренутку то је једино што може да одврати насилнике и екстремисте од насртаја на Србе и њихову имовину - додаје се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    7h 57m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    10h 16m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    10h 43m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    13h 23m
    1
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    6h 8m
    0