Поднесен извјештај против директора "Рибњака" Прњавор

16.07.2021. 15:13
0
ИЗВОР: СРНА

Полиција Републике Српске поднијела је надлежном тужилштву извјештај против директора Привредног друштва "Рибњак" Прњавор, саопштио је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.

Лукач је рекао на конференцији за новинаре након сједнице проширеног колегијума министра унутрашњих послова да је извјештај поднесен због извршених кривичних дјела оштећење повјерилаца, утаја пореза и доприноса и неуплаћивање пореза по одбитку, а у вези са малверзацијама путем блокираног рачуна Привредног друштва, гдје је причињена материјална штета износи 1.248.387 КМ.

Лукач је навео да је полиција Републике Српске надлежном тужилаштву поднијела извјештај против два лица због извршених кривичних дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења и оштећења повјерилаца, а у вези незаконитостима око узимања новца од "Бобар банке" Бијељина.

Он је истакао да идентификована материјална штета износи 12.252.785 КМ, а стечена противправна имовинска 1.212.138 КМ.

Према његовим ријечима, полиција Републике Српске поднијела је један извјештај против седам лица у вези са злоупотребама у Шумском газдинству "Борја" Теслић, а до сада је утврђена материјална штета у износу од 1.003.324 КМ.

Извјештај је поднесен због извршених кривичних дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења, несавјестан рада у служби, фалсификовање или уништавање службене исправе, спречавање доказивања, пустошење шума и незаконито поступање у привредном пословању.

Лукач је рекао да је поднесен извјештај против три лица због извршених кривичних дјела неизвршење судске одлуке, оштећење повјерилаца при чему та лица, на основу лажног уговора о продаји предузећа, свјесно нису извршила пресуду Вишег привредног суда Бањалука, те су тако предузећу "Плант глобал" Зворник причинила материјалну штету и стекла противправну имовинску корист у износу од 2.710.490 КМ.

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић рекао је новинарима да се предмет "Рибњак" Прњавор тренутно налази у фази истраге.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је раније Срни да ће затражити ванредну сједницу Скупштине општине о ситуацији у прњаворском "Рибњаку" након угинућа више од пет тона рибе, што пријети да изазове еколошку катастрофу ширих размјера.

Коментари 0
Повезане вијести
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    2h 37m
    5
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 33m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    20h 18m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    17h 17m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    18h 29m
    0