Поетско вече са Војином Ћетковићем отвара 15. Дане Душка Трифуновића

12.09.2021. 18:52
0
ИЗВОР: Катера

Поетском вечери са српским глумцем Војином Ћетковићем вечерас у Културном центру "Пале" почиње традиционална културно-едукативна манифестација, "Дани Душка Трифуновића", која се одржава већ 15. годину заредом.

Ова манифестација једна је од надуговијечнијих културних манифестација коју организује Културно-спортски центар "Пале", у знак сјећања на истакнутог српског књижевника и пјесника Душка Трифуновића.

У склопу програма манифестације, сутра, 13. септембра у 19.00 часова одржаће се програм за одрасле "Буквално тако". 

Омаж Душку Трифуновићу говориће познати књижевници, писци и пјесници Богомир Мијатовић, Горан Врачар, Миленко Шарац, Душко Пеуља и Вид Вукелић.

У склопу исте вечери биће одржана и промоција књиге "Слушај мене, ради по своме" Богомира Мијатовића, који ће уједно и бесједити о Душку Трифуновићу.

У музичком предаху учествује Камерни хор из Пала на челу са Јеленом Аничић, те музичари Маријана Капуран и Милош Маловић.

У уторак. 14. септембра, пјесници ће у јутарњим часовима посјетити основне школе на подручју града Источно Сарајево и кроз програм "Триком, сликом и музиком" одржати интерактивне часове са ученицима.

Истог дана, у 15.00 часова, у сали Културног центра "Пале" одржаће се промоција књиге "Побједа у зору" ученика петог разреда Основне школе "Пале" Лазара Јокића, о чему је портал Катера раније писао.

  • Промоција књиге Лазара Јокића "Побједа у зору" у Палама
    10.09.2021. 15:19

    Ученик четвртог разреда Основне школе "Пале" Лазар Јокић издао је свој првенац, збирку пјесама "Побједа у зору", чија свечана промоција ће бити одржана у сали Културног центра "Пале" у уторак, 14...

Култура
Промоција књиге Лазара Јокића "Побједа у зору" у Палама

Проглашењем побједника и додјелом награда за финалисте Конкурса за најбољи литерарни рад на тему "Даљине", биће завршени овогодишњи "Дани Душка Трифуновића" на Палама.

У музичком дијелу завршног програма учествоваће ученици Школе за основно музичко образовање Источно Сарајево – Одјељење Пале.

 
Коментари 0
Повезане вијести
„Има нека тајна веза“ – Сјећање на Душка Трифуновића, пјесника који је поетизирао рокенрол „Има нека тајна веза“ – Сјећање на Душка Трифуновића, пјесника који је поетизирао рокенрол
Виктор Нишић из Основне школе "Свети Сава" побједник литерарног конкурса у Палама Виктор Нишић из Основне школе "Свети Сава" побједник литерарног конкурса у Палама
Почели "Дани Душка Трифуновића" у Палама Почели "Дани Душка Трифуновића" у Палама
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 43m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 18m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 17m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 44m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 36m
    0