Poetsko veče sa Vojinom Ćetkovićem otvara 15. Dane Duška Trifunovića

12.09.2021. 18:52
0
IZVOR: Katera

Poetskom večeri sa srpskim glumcem Vojinom Ćetkovićem večeras u Kulturnom centru "Pale" počinje tradicionalna kulturno-edukativna manifestacija, "Dani Duška Trifunovića", koja se održava već 15. godinu zaredom.

Ova manifestacija jedna je od nadugoviječnijih kulturnih manifestacija koju organizuje Kulturno-sportski centar "Pale", u znak sjećanja na istaknutog srpskog književnika i pjesnika Duška Trifunovića.

U sklopu programa manifestacije, sutra, 13. septembra u 19.00 časova održaće se program za odrasle "Bukvalno tako". 

Omaž Dušku Trifunoviću govoriće poznati književnici, pisci i pjesnici Bogomir Mijatović, Goran Vračar, Milenko Šarac, Duško Peulja i Vid Vukelić.

U sklopu iste večeri biće održana i promocija knjige "Slušaj mene, radi po svome" Bogomira Mijatovića, koji će ujedno i besjediti o Dušku Trifunoviću.

U muzičkom predahu učestvuje Kamerni hor iz Pala na čelu sa Jelenom Aničić, te muzičari Marijana Kapuran i Miloš Malović.

U utorak. 14. septembra, pjesnici će u jutarnjim časovima posjetiti osnovne škole na području grada Istočno Sarajevo i kroz program "Trikom, slikom i muzikom" održati interaktivne časove sa učenicima.

Istog dana, u 15.00 časova, u sali Kulturnog centra "Pale" održaće se promocija knjige "Pobjeda u zoru" učenika petog razreda Osnovne škole "Pale" Lazara Jokića, o čemu je portal Katera ranije pisao.

  • Promocija knjige Lazara Jokića "Pobjeda u zoru" u Palama
    10.09.2021. 15:19

    Učenik četvrtog razreda Osnovne škole "Pale" Lazar Jokić izdao je svoj prvenac, zbirku pjesama "Pobjeda u zoru", čija svečana promocija će biti održana u sali Kulturnog centra "Pale" u utorak, 14...

Kultura
Promocija knjige Lazara Jokića "Pobjeda u zoru" u Palama

Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada za finaliste Konkursa za najbolji literarni rad na temu "Daljine", biće završeni ovogodišnji "Dani Duška Trifunovića" na Palama.

U muzičkom dijelu završnog programa učestvovaće učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Sarajevo – Odjeljenje Pale.

 
Komentari 0
Povezane vijesti
„Ima neka tajna veza“ – Sjećanje na Duška Trifunovića, pjesnika koji je poetizirao rokenrol „Ima neka tajna veza“ – Sjećanje na Duška Trifunovića, pjesnika koji je poetizirao rokenrol
Viktor Nišić iz Osnovne škole "Sveti Sava" pobjednik literarnog konkursa u Palama Viktor Nišić iz Osnovne škole "Sveti Sava" pobjednik literarnog konkursa u Palama
Počeli "Dani Duška Trifunovića" u Palama Počeli "Dani Duška Trifunovića" u Palama
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 38m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    10h 2m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    8h 17m
    12
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    1h 36m
    3
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    9h 56m
    0