Појачана контрола саобраћаја на путевима у надлежности ПУ Источно Сарајево

13.06.2024. 12:11
0
ИЗВОР: katera.news

Полицијска управа Источно Сарајево од данас до 16/17. јуна спроводи акцију „Појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на санкционисање недозвољене брзине кретања моторних возила и управљања возилом под дејством алкохола“, са циљем одржавања и побољшања стања у области безбједности саобраћаја на путевима који су у надлежности ове Управе.

Акција се спроводи у циљу спречавања саобраћајних незгода, чије је узрок управо недозвољена брзина кретања и управљање возилом под дејством алкохола.

- На подручју ПУ Источно Сарајево евидентирано је смањење броја саобраћајних незгода, а од почетка године евидентиране су 244 саобраћајне незгоде. Забиљежено је повећање броја незгода са страдалим лицима за 15,7 %, погинула су три лица у наведеном периоду – поручили су из Полицијске управе Источно Сарајево.

Током акције, како додају, појачана контрола брзине кретања возила вршиће се уз помоћ савремених радарских система као и возила са уграђеним системом за мјерење брзине кретања тзв „пресретача“, а присуство алкохола у организму вршиће се уз помоћ уређаја за утврђивање присуства алкохола у организму.

Из ПУ Источно Сарајево апелују на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, како би своју безбједност и безбједност других учесника подигли на виши ниво.

Посебно наглашава да вожњу прилагоде условима и стању на путевима, поштују прописе који се односе на ограничења брзине кретања возила, те не конзумирају алкохол прије и за вријеме управљања моторним возилом.

Коментари 0
Повезане вијести
Мокро: Приликом претреса куће одузета пушка Мокро: Приликом претреса куће одузета пушка
Стање безбједности стабилно и задовољавајуће Стање безбједности стабилно и задовољавајуће
Ухапшен због пуцњаве у Палама Ухапшен због пуцњаве у Палама
Најчитаније
 • Багер ударио бициклисту, човјек страдао на мјесту
  20h 49m
  0
 • МУП Српске уводи нову праксу за плаћање казни
  19h 36m
  0
 • Крађа у дрогерији у Источној Илиџи
  2h 13m
  0
 • Непознати детаљи из живота Стевана Калембера
  1h 41m
  0
 • У превртању аутомобила у Рогатици повријеђен сувозач
  2h 1m
  0