Појачана контрола саобраћаја на путевима у надлежности ПУ Источно Сарајево

13.06.2024. 12:11
0
ИЗВОР: katera.news

Полицијска управа Источно Сарајево од данас до 16/17. јуна спроводи акцију „Појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на санкционисање недозвољене брзине кретања моторних возила и управљања возилом под дејством алкохола“, са циљем одржавања и побољшања стања у области безбједности саобраћаја на путевима који су у надлежности ове Управе.

Акција се спроводи у циљу спречавања саобраћајних незгода, чије је узрок управо недозвољена брзина кретања и управљање возилом под дејством алкохола.

- На подручју ПУ Источно Сарајево евидентирано је смањење броја саобраћајних незгода, а од почетка године евидентиране су 244 саобраћајне незгоде. Забиљежено је повећање броја незгода са страдалим лицима за 15,7 %, погинула су три лица у наведеном периоду – поручили су из Полицијске управе Источно Сарајево.

Током акције, како додају, појачана контрола брзине кретања возила вршиће се уз помоћ савремених радарских система као и возила са уграђеним системом за мјерење брзине кретања тзв „пресретача“, а присуство алкохола у организму вршиће се уз помоћ уређаја за утврђивање присуства алкохола у организму.

Из ПУ Источно Сарајево апелују на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, како би своју безбједност и безбједност других учесника подигли на виши ниво.

Посебно наглашава да вожњу прилагоде условима и стању на путевима, поштују прописе који се односе на ограничења брзине кретања возила, те не конзумирају алкохол прије и за вријеме управљања моторним возилом.

Коментари 0
Повезане вијести
Добродошлица за 33 приправника који полицијски рад настављају на територији ПУ Источно Сарајево Добродошлица за 33 приправника који полицијски рад настављају на територији ПУ Источно Сар...
Возачи опрез, почела је нова школска година! Возачи опрез, почела је нова школска година!
Прекршајни налог возачу због истицања ратне застава армије БиХ у Крупцу Прекршајни налог возачу због истицања ратне застава армије БиХ у Крупцу
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 13m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 36m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 9m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 6m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 57m
    0